Kildemand jagter sikker plads til næste års grandprixer

Peter Kildemand vil køre smart i GP Challenge for at sikre en plads i næste års grandprix-serie i speedway.
Peter Kildemand kan lørdag aften sikre sig en plads i næste års grandprix-serie.
Peter Kildemand kan lørdag aften sikre sig en plads i næste års grandprix-serie. Foto: PABIJAN JAREK/POLFOTO

Den danske speedwaykører Peter Kildemand har fået meget opmærksomhed i denne sæson, efter at han kom ind i grandprix-serien, da polakken Jaroslaw Hampel brækkede benet i juni.

Den chance har Kildemand virkelig grebet. Han vandt grandprixet i Horsens og har kørt sig op på 11.-pladsen i den samlede VM-stilling, men skulle drømmen om top-8, og dermed en direkte plads i næste års grandprix-serie, glippe, kan han allerede lørdag sikre sig pladsen.

I polske Rybnik køres lørdag det årlige GP Challenge, hvor kørerne kæmper om tre pladser i næste sæsons serie om verdensmesterskabet.

Her er Peter Kildemand blandt favoritterne, men han fejlede i sidste års løb efter en god start, og det har han lært af.

- Jeg er bare nødt til at være smartere i år og sørge for at få det maksimale ud af hvert eneste point, siger Kildemand til speedwaygp.com.

Trods flot kørsel i grandprixerne er der stadig et stykke vej til 8.-pladsen, og derfor er han fuldt fokuseret på at ende i top-3 lørdag i Polen.

- Det er så hårdt. Bare et enkelt dårligt heat, og så er man der ikke længere. Jeg skal levere konstant, og vi skal bare klare det, lyder det fra Peter Kildemand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.