KIF's unge topscorer: Superfedt med mange mål

Med syv scoringer var 19-årige Magnus Landin topscorer, da KIF København tog stort skridt mod DM-guld.
Magnus Landin spillede en stor kamp for KIF Kolding København.
Magnus Landin spillede en stor kamp for KIF Kolding København. Foto: ANITA GRAVERSEN/POLFOTO

Den bare 19-årige Magnus Landin valgte den perfekte aften at spille en brandkamp på torsdag.

Med syv scoringer og klinisk effektivitet fra venstrefløjen blev han topscorer, da KIF Kolding København tog et stort skridt mod DM-guldet med 30-24 i den første DM-finale ude over Skjern Håndbold.

- Det var en god kamp for mig. Jeg fik gode bolde at arbejde med fra Bo (Spellerberg, red.) og Lukas (Karlsson, red.), og det er altid lækkert at score så mange mål i en speciel finale. Det var sindssygt fedt at gøre det i min første DM-finale, siger Magnus Landin.

Ellers gav han primært defensiven æren for den klare sejr.

- Jeg synes, vi spillede en rigtig god forsvarskamp, og Kasper (Hvidt, red.) tog mange bolde i målet. Vi spillede også godt angrebsspil, men nøglen lå i forsvaret. Vi holdt dem nede på få scoringer.

Landin vil dog ikke snakke om, at titlen allerede er hjemme. I semifinalen førte KIF også klart mod Aalborg, der alligevel bragte spænding i returkampen.

- Vi skal spille kampen, som var stillingen lige. Vi går ikke ud for at forsvare, men for at vinde på hjemmebane. Vi førte med seks mod Aalborg, og de hentede rimelig mange mål på vores hjemmebane. Det skal ikke ske igen. Det ligger i baghovedet, siger Landin.

Returopgøret spilles i Brøndby søndag aften.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.