KIF Kolding får fornuftig CL-lodtrækning

De danske håndboldmestre skal møde kroatiske Zagreb i 1/8-finalen. Aalborg skal op imod Barcelona.
KIF Kolding København skal møde Zagreb i 1/8-finalen.
KIF Kolding København skal møde Zagreb i 1/8-finalen. Foto: JOACHIM LADEFOGED/POLFOTO

KIF Kolding København kan ikke klage over lodtrækningen til 1/8-finalerne i håndboldherrernes Champions League, efter at det danske mesterhold tirsdag blev parret med Zagreb.

Koldingenserne, der fører den hjemlige håndboldliga, ligner det bedste danske bud på Champions League-succes efter den flotte andenplads i det indledende gruppespil.

Aron Kristjanssons tropper vil formentlig være godt tilfredse med at slippe for et møde med Rhein-Neckar Löwen med Niklas Landin, Mads Mensah Larsen og træner Nikolaj Jacobsen i rækkerne.

Zagreb havde en storhedstid i 1990'erne, hvor klubben seks gange var i finalen og vandt turneringen to gange, men i det seneste årti har kroaterne ikke gjort så meget væsen af sig på den store scene.

Til gengæld venter der Aalborg Håndbold en uhyre vanskelig opgave, når de danske vicemestre skal op imod FC Barcelona, der vandt KIF's indledende gruppe suverænt.

Nordjyderne slap videre på en fjerdeplads og dermed yderste mandat, og så var der ingen vej uden om en af europæisk håndbolds tunge drenge.

Aalborg skulle parres med en gruppevinder, og det lignede en lodtrækning mellem pest, kolera og sars, da modstanderen skulle findes mellem Barcelona, THW Kiel (Tyskland) og Veszprem (Ungarn), tre af de fire hold i sidste års Final-4.

I international målestok er den mest interessante 1/8-finale mødet mellem de nordtyske ærkerivaler THW Kiel og Flensburg-Handewitt. Det bliver samtidig en gentagelse af sidste års Champions League-finale.

De første 1/8-finaler spilles mellem 11.- og 15 marts, mens der er returkamp 18.- 22. marts.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.