Khaki-klædt prins på kongeligt krigsbesøg

Den svenske prins Carl Philip var tydeligt imponeret over de svenske styrker, da han i sidste uge besøgte FN-lejeren i Mali.
Den svenske prins Carl Philip var tydeligt imponeret over de svenske styrker, da han i sidste uge besøgte FN-lejeren i Mali.
Den svenske prins Carl Philip var tydeligt imponeret over de svenske styrker, da han i sidste uge besøgte FN-lejeren i Mali. Foto: Jonas Borg/free

Det var en stolt og imponeret prins Carl Philip, som i den forgangne uge besøgte de fredsbevarende svenske styrker, som er udsendt for FN i det vestafrikanske land Mali.

Prinsen var trukket i camouflagetøjet og lignede en menig soldat, da han bevægede sig rundt i den svenske base, Camp Nobel, hvor han blandt andet skulle deltage i en medalje-ceremoni for dele af den svenske enhed. Det skriver det svenske kongehus i en pressemeddelelse.

Under besøget fik prinsen mulighed for at komme med styrkerne på fodpatrulje og blev opdateret på deres indsats. Og netop det modige og vigtige arbejde, som soldaterne udfører i landet, var centrum for den tale, prinsen holdt for de 250 udsendte svenskere.

- Jeg er meget imponeret over, hvor godt I er lykkedes med at udføre jeres mission i dette ekstremt udfordrende miljø. Infrastrukturen, sandet og ikke mindst varmen i sig selv er en stor udfordring, lød det blandt andet fra prins Carl Philip.

Prinsen havde også en hilsen med til soldaterne fra sin far, kong Carl Gustaf, som ikke selv kunne være med på besøget på grund af en nylig diskusprolaps. I stedet sagde prins Carl Philip tak til soldaterne på sin fars vegne.

- Jeg vil gentage hans tak, som også er rettet mod jeres familier hjemme i Sverige. De trækker et meget stort læs. Uden dem havde denne indsats ikke været mulig, lød det fra prinsen.

Det svenske kongehus har delt et billede fra prinsens besøg på Instagram. Se det her: https://www.instagram.com/p/BMOTEZah79r/?taken-by=kungahuset

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.