Khader om Støjberg: Hun har sin jyske måde at sige det på

Det er et faktum, at somaliere er de sværeste at integrere, mener integrationsordfører Naser Khader (K).
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er hård i retorikken, men har ret, når det handler om, at somaliere er svære at integrere, siger Naser Khader (K).
Integrationsminister Inger Støjberg (V) er hård i retorikken, men har ret, når det handler om, at somaliere er svære at integrere, siger Naser Khader (K). Foto: Unger Anthon/free

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, erklærer sig enig med integrationsminister Inger Støjberg (V), der tidligere på ugen over for flere medier brugte somaliere som eksempel på en type flygtninge, der ikke klarer sig godt i Danmark.

Politiske modstandere kritiserede hende for at stemple somaliere generelt, og Somalisk Forening var bestemt heller ikke ikke begejstret.

Men Naser Khader giver Støjberg ret i, at netop somalierne er de sværeste at integrere i Danmark.

- Jeg er enig i, at somalierne er de sværeste at integrere i Danmark. Derefter kommer palæstinenserne fra Libanon. Det er et faktum, at somalierne har været de sværeste at integrere, siger Naser Khader.

Støjberg sagde blandt andet, at "nogle nationaliteter har lettere ved at falde til i Danmark end andre, det synes jeg lige så godt, man kan sige, som det er".

- Inger Støjberg har sin jyske måde at sige det på. Jeg har min københavnske måde at sige det på. Det skal ikke tolkes som en hetz mod somalierne, men det er bare et faktum, at de har været meget svære at integrere, siger Khader til Ritzau.

- I Danmark er man benhård, når man debatterer. Det er lige ud af posen. Det er en del af den danske måde at kommunikere på, og det skal man vænne sig til, svarer Khader på spørgsmålet om, hvorvidt Støjberg er lidt for hård retorisk.

Støjberg vil i fremtiden have gjort udvælgelsesprocessen endnu skrappere, når det kommer til at vælge såkaldte kvoteflygtninge ud fra en pulje, som FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) sammensætter.

De kvoteflygtninge, der drømmer om at komme til Danmark, kan for fremtiden regne med at skulle igennem grundigere interviews med Udlændingestyrelsen, hvis de vil slippe igennem nåleøjet, er meldingen.

Ifølge Støjberg er det her aktuelt at bruge somaliere som eksempel, da de er den gruppe af flygtninge, der har haft sværest ved at komme i arbejde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.