Kevin Magnussen starter som nummer 14

Danskeren slap videre fra første kvalifikationsrunde op til søndagens Formel 1-grandprix i Mexico.
Kevin Magnussen leverede en godkendt præstation, da der lørdag blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Mexico.
Kevin Magnussen leverede en godkendt præstation, da der lørdag blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Mexico. Foto: Lars Baron/AFP

Kevin Magnussen (Renault) leverede en godkendt indsats, da der lørdag aften dansk tid blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Mexico.

Her slap danskeren videre fra den første kvalifikationsrunde, Q1, og han sluttede efter anden kvalifikationsrunde, Q2, som nummer 14 med tiden 1 minut og 21,131 sekunder.

Han starter dermed som nummer 14, når Autódromo Hermanos Rodriguez søndag lægger asfalt til sæsonens tredjesidste Formel 1-grandprix.

Her håber danskeren, at det kan blive muligt at score point.

- Jeg håber, der er noget tumult i første sving, og at jeg kan undgå det og så køre mig i pointene. Det er forhåbningen. Uden uheld tror jeg, at det bliver svært at score point.

- Jeg tror, det kommer til at betyde meget med temperaturerne, og om det er koldt eller varmt. Hvis temperaturen er høj, tror jeg lidt mere på det, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Kevin Magnussen starter foran sin holdkammerat Jolyon Palmer, og det stod allerede klart inden kvalifikationen.

Her måtte Palmer således droppe at stille op på grund af en skade på sit chassis.

Af sikkerhedsmæssige årsager valgte Renault at lade briten stå over, og han starter derfor fra pit lane søndag.

Verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) var hurtigst i kvalifikationen, og briten starter dermed i pole position søndag foran holdkammeraten Nico Rosberg.

Max Verstappen (Red Bull) og hans holdkammerat, Daniel Ricciardo, starter i henholdsvis tredje og fjerde position.

Fredag var Kevin Magnussen hurtigst af de to Renault-kørere, da der blev kørt de to første frie træninger, men lørdag forholdt det sig anderledes.

Ved den tredje træning før kvalifikationen sluttede Jolyon Palmer som 14.-bedste af de 22 kørere med en tid på 1 minut og 20,959 sekunder.

Her måtte danskeren tage til takke med en placering som nummer 18.

Efter søndagens grandprix i Mexico resterer der to løb.

13. november lægger Brasilien asfalt til Formel 1-karavanen, mens der sluttes af i Abu Dhabi 27. november.

Nico Rosberg fører i den samlede stilling med 331 point, mens Lewis Hamilton har 305 point på andenpladsen.

Kevin Magnussen ligger samlet nummer 16, og danskeren har scoret syv point i sæsonen, mens Jolyon Palmer er noteret for et enkelt point.

Begges fremtid hos Renault er stadig uafklaret.

Hos Renault er der kun et enkelt sæde i spil, efter at man har hyret Nico Hülkenberg til næste sæson, hvor tyskeren skifter fra Force India.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.