Kerry til Mellemøsten for at mane til ro

USA's udenrigsminister er dybt bekymret over øget vold mellem israelere og palæstinensere, siger talsmand.
Israelske politifolk var onsdag på jagt efter en mistænkt i Jerusalem, der har været plaget af en bølge af knivoverfald mod jøder.
Israelske politifolk var onsdag på jagt efter en mistænkt i Jerusalem, der har været plaget af en bølge af knivoverfald mod jøder. Foto: Dusan Vranic/AP

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, vil inden for den nærmeste fremtid rejse til Mellemøsten og forsøge at mane til ro midt i den bølge af vold, der er brudt ud mellem israelere og palæstinensere.

Det oplyser Kerrys talsmand John Kirby onsdag.

Talsmanden kan ikke umiddelbart bekræfte, hvor eller hvornår rejsen til Mellemøsten vil finde sted, men siger, at Kerry håber at mødes med lokale ledere.

- Han har hensigter om at rejse til regionen snart, men jeg har ikke mere at sige i dag om det, siger Kirby.

På et spørgsmål om, hvorvidt der er hold i medieforlydender om, at Kerry vil være vært for fredsforhandlinger i Jordan mellem den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, svarer Kirby afvisende.

- Men han er dybt bekymret for den fortsatte, optrappede vold, siger talsmanden om Kerry.

- Det er noget, han har været fokuseret på i noget tid nu, og han har i sinde at rejse til regionen for at fortsætte den type drøftelser, siger talsmanden.

Israel har indsat hundredvis af soldater i det centrale Jerusalem onsdag i kølvandet på en række knivoverfald rettet mod israelere.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.