Kenyas præsident brænder 15 ton elfenben

En kæmpe bunke elfenben er blevet stukket i brand i Kenya. Det er en del af kampen mod krybskytteri.
Elfenben kommer fra elefanternes stødtænder. Kenyas præsident brændte elfenbenet som en del af kampen mod krybskytteri.
Elfenben kommer fra elefanternes stødtænder. Kenyas præsident brændte elfenbenet som en del af kampen mod krybskytteri. Foto: colourbox/free

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, har tirsdag eftermiddag sat ild til en stor bunke elfenben, der kommer fra statens lager af stødtænder fra elefanter.

Bunken vejede 15 ton.

Da præsidenten stak ild på stødtænderne, erklærede han, at Kenyas samlede lager af elfenben inden årets udgang vil være ødelagt.

- Det er en del af Kenyas politik at frigøre elfenben fra økonomisk nytteværdi, som Kenyatta sagde, mens flammerne åd sig igennem 15 ton elfenben.

Dyreværnsfolk siger, at der er tale om det største kvantum elfenben, der nogensinde er blevet brændt af.

En stor del af stødtænderne fra de elefanter, der bliver skudt af krybskytter, smugles til Det Fjerne Østen, herunder Kina.

I lighed med horn fra næsehorn, tigerklør og mange andre dele fra truede dyrearter bruges også stødtænder til traditionel medicin i Kina og andre asiatiske lande.

Elfenben bruges også til skulpturer og udskæringer.

Men prisen er livet for de store dyr, som bliver dræbt.

I en fælles rapport i december fra organisationerne Save The Elephants og The Aspinall Foundation hedder det ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flere end 100.000 vilde elfanter blev skudt og dræbt i perioden fra 2010 til 2012.

Slagteriet, hedder det i rapporten, skyldtes hovedsageligt, at den illegale handel med elfenben i Kina er "ude af kontrol".


/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.