Kenyansk militær dræber 100 militante efter busmassakre

Sikkerhedsstyrker fra Kenya har ødelagt den lejr, hvor militante islamister planlagde angreb på bus.
Et kenyansk militærfly lander i lufthavnen i Nairobi. Om bord er ligene af nogle af de 28 personer, der lørdag blev dræbt af oprørere fra al-Shabaab.
Et kenyansk militærfly lander i lufthavnen i Nairobi. Om bord er ligene af nogle af de 28 personer, der lørdag blev dræbt af oprørere fra al-Shabaab. Foto: Ben Curtis/AP

Sikkerhedsstyrker i Kenya har dræbt 100 militante islamister under aktioner i nabolandet Somalia. Angrebet kommer dagen efter, at oprørere fra bevægelsen al-Shabaab henrettede mindst 28 personer fra en bus i det nordøstlige Kenya tæt på grænsen til Somalia.

Kenyanske sikkerhedsstyrker krydsede søndag grænsen til Somalia og gennemførte to "vellykkede operationer mod gerningsmændenes skjulesteder", oplyser Kenyas vicepræsident William Ruto ifølge CNN.

Den lejr, hvor angrebet på bussen blev planlagt, er ødelagt, siger han.

Under lørdagens massakre blev muslimske passagerer på bussen angiveligt skånet. Personer, som ikke kunne recitere vers fra koranen, blev henrettet. Der var omkring 60 personer på bussen, som var på vej til hovedstaden Nairobi.

Al-Shabaab påtog sig efterfølgende skylden for angrebet, der ifølge en erklæring fra en talsmand for bevægelse var en hævnaktion for de razziaer, som kenyanske sikkerhedsstyrker for en uge siden udførte i moskéer i havnebyen Mombasa. Sikkerhedsstyrkerne ledte efter våben og støtter til al-Shabaab. En person blev dræbt af skud og mere end 350 anholdt under indsatsen.

Kenya har været udsat for en række angreb fra al-Shabaab-bevægelsen de seneste år.

Det mest kendte angreb skete i september 2013, da militante fra al-Shabaab angreb storcentret Westgate i Nairobi, og 67 mennesker blev dræbt.

Al-Shabaab har forbindelser til al-Qaeda-bevægelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.