Kenyansk atletikpræsident er suspenderet i 180 dage

Præsidenten og to andre i det kenyanske atletikforbund er blevet udelukket fra idrætten i 180 dage.
Præsidenten for det kenyanske atletikforbund, Isaiah Kiplagat, er blevet midlertidigt suspenderet i 180 dage. To andre kenyanere i ledelsen af det nationale forbund er også suspenderet. Det drejer sig om vicepræsidenten David Okeyo (t.h.), som også sidder i IAAF's bestyrelse, samt Kenyas holdleder ved VM i atletik, Joseph Kinuya.
Præsidenten for det kenyanske atletikforbund, Isaiah Kiplagat, er blevet midlertidigt suspenderet i 180 dage. To andre kenyanere i ledelsen af det nationale forbund er også suspenderet. Det drejer sig om vicepræsidenten David Okeyo (t.h.), som også sidder i IAAF's bestyrelse, samt Kenyas holdleder ved VM i atletik, Joseph Kinuya. Foto: Sayyid Azim/AP

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) oplyste mandag, at præsidenten for det kenyanske atletikforbund, Isaiah Kiplagat, er blevet midlertidigt suspenderet i 180 dage.

To andre kenyanere i ledelsen af det nationale atletikforbund er også suspenderet. Det drejer sig om vicepræsident David Okeyo, som også sidder i IAAF's bestyrelse, og Kenyas holdleder ved VM i atletik, Joseph Kinuya.

Alle tre er mistænkt for at have forbrudt sig mod dopingreglerne, og trioen er også anklaget for at have misbrugt midler, som det kenyanske forbund har modtaget fra virksomheden Nike.

De tre kenyanere udelukkes af hensyn til sportens integritet, oplyser IAAF. Det er en etisk komité under IAAF, som har undersøgt sagerne om korruption og doping.

Mandagens suspensioner kommer efter lørdagens nyhed om, at syv kenyanske atletikudøvere er udelukket på grund af doping.

IAAF undersøger desuden en sag om, at det kenyanske forbund har modtaget to biler i gave fra Qatars atletikforbund i 2014-2015. Doha i Qatar skal arrangere atletik-VM i 2019.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.