Kenya-terror: Fem personer anholdt

147 mistede livet, da bevæbnede mænd stormede bygning tidligt torsdag.
Angrebet i Kenya kostede næsten 150 livet. Nu er fem personer anholdt i sagen.
Angrebet i Kenya kostede næsten 150 livet. Nu er fem personer anholdt i sagen. Foto: Ben Curtis/AP

Kenyansk politi har fredag anholdt fem personer, der er mistænkt for at have forbindelse til angrebet på et universitet i Garissa torsdag, hvor 147 personer blev dræbt.

Det oplyser indenrigsminister Joseph Nkaissery til tv-stationen NTV, skriver CNN.

Maskerede og bevæbnede mænd fra den militante al-Shabaab-bevægelse stormede tidligt torsdag universitetet i Garissa, der ligger cirka 200 kilometer fra grænsen til Somalia.

104 personer blev såret under angrebet, hvoraf 19 af dem er i kritisk tilstand, oplyser indenrigsministeren.

Belejringen af universitetet varede i næsten 16 timer, før det igen lykkedes sikkerhedsstyrker at få kontrol over bygningerne.

Fire formodede gerningsmænd blev dræbt under kampene.

Ifølge CNN's kilder blev en mand, der ikke er studerende, fredag fundet under redningsaktionen. Han gemte sig under en seng og er nu i politiets varetægt, hvor han betragtes som mistænkt i sagen, oplyser tv-stationen.

Al-Shabaab har taget skylden for angrebet i Garissa, og det var også al-Shabaab, der i september 2013 angreb indkøbscentret Westgate i den kenyanske hovedstad, Nairobi, og dræbte 67 mennesker.

Angrebet er det værste i Kenya siden 1998, hvor over 200 mennesker mistede livet ved angrebet mod den amerikanske ambassade i Nairobi.

Kenya har udlovet en dusør på over én millioner kroner for oplysninger, som kan føre til anholdelsen af Mohamed Dulyadayn, som er manden, der menes at være hjernen bag angrebet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.