Kenneth Carlsen stopper som elitechef i tennisforbund

Kenneth Carlsen har sagt sin stilling som elitechef i Dansk Tennis Forbund op til fordel for et job i HIK.
Landstræner Kenneth Carlsen ses til højre, da det spanske tennislandshold stillede op som storfavorit i Davis Cup-mødet med Danmark i september.
Landstræner Kenneth Carlsen ses til højre, da det spanske tennislandshold stillede op som storfavorit i Davis Cup-mødet med Danmark i september. Foto: OLE FREDERIKSEN/POLFOTO

42-årige Kenneth Carlsen stopper som elitechef i Dansk Tennis Forbund (DTF) per 1. november.

Carlsen skal i stedet være ansvarlig for en såkaldt High Performance Unit i tennisklubben HIK.

- Jeg forlader på ingen måde elitechef-rollen i DTF, fordi jeg er utilfreds. Det har været en spændende og meget udfordrende tid.

- Tilknytningen til HIK's High Performance Unit er blot en ny og unik mulighed for at præge yngre samt særligt udvalgte talenter.

- Målet er at skabe et træningsmiljø i verdensklasse og verdensklassespillere, siger Carlsen i en pressemeddelelse.

Han startede som fuldtidsansat landstræner i januar 2013. En stillingsbetegnelse, som efter eget Carlsens ønske blev ændret til elitechef i begyndelsen af 2015.

Han vil ifølge forbundet gerne fortsætte som Davis Cup- og Fed Cup-kaptajn for Danmark.

Direktør i DTF, Sune Irgens Alenkær, beklager Kenneth Carlsens opsigelse som elitechef.

- Jeg er naturligvis ærgerlig over at miste en så stor kapacitet i den daglige drift, som tilfældet er, men jeg forventer et fortsat godt samarbejde med Kenneth Carlsen, hvis engagement og arbejdsiver er mere end eksemplarisk.

- Kenneths hjerte banker for dansk tennis, og Kenneths filosofier harmoner med den grundlæggende røde tråd og DTF's tanker vedrørende spillerudvikling, siger Sune Irgens Alenkær.

Direktøren vil bruge de kommende måneder på at justere holdopstillingen på det samlede elite- og talentområde og forventer en præsentation af denne senere på året.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.