Kendte danskere bakker op om elefant-boykot på ferien

Både kendte og rejsebureauer går til kamp for de elefanter, der i Thailand lever et miserabelt liv som turistattraktioner.
Flere og flere vælger turist-ture som disse fra i forsøget på at højne elefanternes vilkår.
Flere og flere vælger turist-ture som disse fra i forsøget på at højne elefanternes vilkår. Foto: Scanpix

Billedet af en elefant, der helt åbenlyst lever under uhumske og uværdige forhold, får både kendte danskere og rejsebureauer til at opfordre til et boykot af den ellers klassiske aktivitet på ferien i Thailand.

Bloggeren og reality-personligheden Mascha Vang oplevede for nylig, hvordan elefanterne bliver behandlet, beretter hun på sin blog.

- I samme sekund den begynder at gå, ser jeg at manden sidder med et modbydeligt instrument til at hugge den med. Med det samme siger jeg til Andreas at det her er forkert, vi skal stoppe, og vi skal af NU, skriver hun på bloggen.

Mascha Vang var sammen med datteren Hollie Nolia og kæresten Andreas Bo røget ud på en elefant-tur i Thailand, og det er helt forkert, fortæller hun. 

Der er elefantlort overalt, visne planter og et forfærdelig spyd, som passeren bruger på elefanten. Der er elefanter bundet med kæder, og elefanter som står og rokker. 

Mascha Vang opfordrer derfor på det kraftigste til, at man som turist holder sig for god til at udnytte de stakkels dyr i fangskab.

Se også:

Det samme gør Linse Kessler og datteren Geggo, der tidligere på året som et led i serien 'Familien fra Bryggen' var i Thailand. Her besøgte de to kvinder Wildlife Rescue Center & Hospital, som hjælper elefanter, der har levet i fangeskab.

De så elefanter, der havde fået ødelagt deres hud, var fyldt med sår og var helt ude af balance.

Linse er kendt som en dyre-elsker, og der var heller ingen tvivl i denne situation – både hun og datteren forbandede de mennesker, som ødelægger elefanternes liv - og de turister, der betaler for en ridetur og et par billeder af dem.

Nej tak til elefanter

Linse er ikke den eneste, hvis hjerte bløder for de stakkels dyr. Senest har hele tre danske rejseselskaber meddelt, at de ikke længere tilbyder turister rideture på elefanter, skriver rejseliv.

Jysk Rejsebureau i Århus, Apollo og Albatros Travel er alle gået ind i kampen for at undgå udnyttelse af de vilde dyr.

Ifølge World Animal Protection lever omkring 16.000 elefanter i fangeskab rundt om i verden og den stor del af dem bruges til at ride turister rundt på i eksempelvis Thailand – det kan synes uskyldigt, men det er det langt fra.

Rejseliv fortæller, at flere naturfredningsforeninger beretter, at det medfører et markant fald i elefantbestanden i Asien, og samtidig fortælles der frygtelige historier om salg af elefanter og især elefantunger, der åbenbart er meget populære.

For ikke at tale om den fysiske og psykiske overlast dyrene lider i fangeskab – faktisk er man mange steder nødt til at tage de små unger fra deres mor i en alt for tidlig alder, så de kan knækkes mentalt. De bliver holdt i isolation og slået med stokke, så de senere kan opføre sig ordentlig, når de fragter turister rundt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.