Kendt tv-vært: Jeg er til fyre

Jeg ønsker jo det samme liv som alle andre, siger Mikkel Fønsskov. Han ønsker en god karriere, en lejlighed, et sommerhus og børn - bare med en mand.
Den tidligere vejrvært og nuværende vært på "Aftenshowet", Mikkel Fønsskov taler nu åbent om sin seksualitet.
Den tidligere vejrvært og nuværende vært på "Aftenshowet", Mikkel Fønsskov taler nu åbent om sin seksualitet. Foto: Axel Schütt/Scanpix/arkiv

Siden Mikkel Fønsskov i folkeskolen fik fortalt af sundhedsplejersken, at hver tiende er homoseksuel har han vidst, at han var til fyre.

Det fortæller den populære vært fra "Aftenshowet" til Femina.

Men lige præcis værtsrollen har givet 32-årige Mikkel Fønsskov problemer med at være åben om sin seksualitet.

– Ja, det har været medvirkende til, at jeg var så langsom i optrækket. Det har forstærket min skræk for at ryge i en bestemt kasse. Jeg var frygtelig bange for, at folk ville se mig på skærmen og i stedet for at tænke: Nå, Mikkel er vært i aften, ville tænke: Nå, det er ham bøssen, der er vært i aften. Ofte tænker folk ikke umiddelbart, at jeg er homo, og mange bliver overrasket, når de finder ud af det. Gennem tiden har jeg fået mange mails og henvendelser på sociale medier fra kvinder, der gerne ville drikke kaffe eller gå en tur. For ret nylig begyndte jeg ganske enkelt at svare: ”Tusind tak for tilbuddet, men jeg er til fyre”. Så nemt kan det være, og det har været en stor befrielse at nå dertil, siger han til Femina.

Han fortæller desuden, at han i mange år ikke kunne forestille sig, at der var andre, der havde det ligesom ham. Ligesom han bildte sig selv ind, at det var en fase, han skulle igennem.
Han forestillede sig, at han ville blive gift med en kvinde og få en almindelig familie.

Jeg vil have mand og børn

Det var først da Mikkel Fønsskov var flyttet til København, at han sprang ud af skabet. Ikke åbent og fuldt ud, men over nogle år fik venner og familie det at vide, og han begyndte at frekventere byens homobarer og få mandlige kærester.

Men det er først nu som 32-årig, at han for alvor forlader skabet og åbent fortæller om sit kærlighedsliv og det besvær, det har voldt ham.

– Det kan godt virke latterligt, men for mig var det en svær balancegang identitetsmæssigt. Selv om bøsser heldigvis kan leve ligesom alle andre i Danmark, bliver det meget let bærende for éns identitet, at man er homo. Det er, som om at selv om det ikke opfattes som forkert, er det alligevel noget, folk forholder sig til, siger han til Femina.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.