Omgangstonen er hård, mens arbejdstempoet er højt. Sådan lyder en af de mest velkendte fortællinger om et arbejdsliv i restaurationbranchen, og nu får den fortravlede forestilling ny næring af tv-kokken Claus Holm.
Den fynske kok, der blandt andet er kendt for sin egen køkkenserie HOLM, forklarer til 'Go' Morgen Danmark', at han på et tidspunkt var så stresset, at han frygtede for sit eget liv.
Kroppen sendte ham en alvorlig advarsel om det alt for høje tempo, da han en aften sad i sin bil på vej hjem fra job. Han var ved at afslutte en telefonsamtale med sin kone, Anne, da han begyndte at bløde voldsomt ud af næsen.
Blodet fossede ud af næsen på Claus Holm, der fik en følelse af, at livet var ved at slutte. 15 minutter senere fik han igen fornemmelsen af tid og sted, da han fandt sig selv siddende i en ambulance.
- Jeg har en ekstremt høj puls - over 200 – og jeg er sikker på, at jeg skal dø. Jeg var 46 og min far døde, da han var 46 år, erindrer Claus Holm.
Han forklarer til 'Go' Morgen Danmark', at han set i bakspejlet ikke er overrasket over, at kroppen valgte at sige stop.
Dengang arbejdede han omkring 100 timer om ugen, og i slutningen af 2016 blev det hele for meget for tv-kokken, der måtte trække stikket og lade sig sygemelde med stress.
I dag - to år senere - er Claus Holm tilbage i den travle rille. Han har lagt dødsangsten bag sig, men arbejder stadig op til 100 timer om ugen. Han aviser, at de mange arbejdstimer handler om penge.
- Det handler om det drive, jeg har. Jeg hersker i kaos, og når der er stille, så er jeg ved at dø. Men jeg kan godt se det. Jeg er 48 år, og Anne er 51 år, og jeg vil gerne nå at blive 70-årig sammen med hende, lyder det ærligt fra Claus Holm til TV2.
Læs hele artiklen her.