Kendt "Sporløs"-vært forlader jobbet

Den populære TV-vært på DR-programmet "Sporløs" har sagt op og forlader skærmen. De lange rejser blev for meget, og så spiller alderen også en rolle.
"Sporløs" skal have ny vært, fordi Rie Helmer stopper. 
"Sporløs" skal have ny vært, fordi Rie Helmer stopper.  FOTO: Scanpix

Hun er kun 46 år, men alligevel er den erfarne TV-vært Rie Helmer begyndt at tænke over sin alder og rolle i mediebranchen.

Blandt andet derfor har hun sagt op på DR1 og skal ikke længere stå i spidsen for seermagneten "Sporløs", hvor hun siden 2012 har hjulpet danskere med at finde deres rødder rundt om i verden.

I stedet skal hun fra 1. november være leder af kommunikationsafdelingen i Kirkens Korshær - så hun fortsætter på mange måder på samme spor med at hjælpe nødstedte mennesker.

En svær beslutning

Det har ikke været en nem beslutning for Rie Helmer at stoppe på DR1, men når hun alligevel har taget den, skyldes det blandt andet, at hun ønsker mere tid med sin familie. De lange rejser har sat en kæp i hjulet for mange arrangementer i privaten.

- Det er også hårdt at lave Sporløs, og man rejser meget. Jeg har ofte måttet melde fra til familiens mærkedage, siger hun blandt andet til Ekstra Bladet.

Desuden er den 46-årige TV-vært ikke blind overfor sin egen alder og holdbarhed på skærmen:

Som en kvinde i min alder vidste jeg, at jeg på et tidspunkt skulle videre fra skærmjobbet. Det er de færreste studieværter, som er kvinder på 60 år. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se flere kvindelige studieværter over 40, men jeg ved også bare, at det er de færreste kvinder, der fortsætter på samme måde som mændene, siger hun.

Ny vært på programmet bliver 29-årige Ditte Hauer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.