Kendt skuespiller: Sludder at nogle ikke gider arbejde

Den kendte skuespiller er overbevist om, at mennesket som socialt dyr vil arbejde.
- Det er jo løgn, at folk ikke vil, siger Jesper Christensen.
- Det er jo løgn, at folk ikke vil, siger Jesper Christensen. Foto: Scanpix/arkiv

Stop nu det pjat!

Den kendte skuespiller Jesper Christensen gør nu op med Venstre-regeringens mantra om, at det skal kunne betale sig at arbejde. 

For mange lader sig rive med af netop denne retorik og enkeltstående eksempler på 'dovne danskere', siger han til Fagbladet 3F.

- Man leder med lys og lygte efter en eller anden, der erklærer sig tilfreds med at være arbejdsløs, og så skal vedkommende være eksponent for hele gruppen. Det er utroligt, at så mange går med på det sludder. Ingen mennesker ønsker at være arbejdsløse, siger 68-årige Jesper Christensen, der er kendt som Bond-skurk og en række danske film og tv-serier, til Fagbladet 3F.

Han mener, at mennesket er et socialt dyr, der ønsker at være sammen med andre mennesker. Derfor er det 'ligegyldigt, om det kan betale sig at arbejde', for 'vi vil arbejde'. Jesper Christensen påpeger, at Venstres 'det skal kunne betale sig' bruges, når politikere piller ved overførselsindkomsterne.

- Det er en gammel opfindelse, og det har altid betydet, at man ville få lavere offentlige ydelser. Det er utroligt, at flere ikke gennemskuer det. Det er jo løgn, at folk ikke vil. De jobs, de taler om, findes bare ikke. De multinationale selskaber smider produktionen til tredjeverdenslande, og folk, der ikke er højtuddannede, hvad skal de gøre? Man skal lade være med at dæmonisere dem, de har ikke en chance, siger han.

Jesper Christensen er blandt andet aktuelt i den populære DR-serie 'Arvingerne'. Tredje sæson kommer i begyndelsen af 2017.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.