Kendt komiker har fået nok: Topskat-effekten bliver kørt op

Den kendte danske komiker, Sebastian Dorset, er træt af at høre den borgerlige fløj jamre over, hvor demotiverende topskatten er på lysten til at arbejde.
Anders Kristensen

Borgerlige økonomer overdriver, når de snakker om, hvor lammende topskatten virker på lysten til at arbejde.

Det mener i hvert fald den kendte danske komiker Sebastian Dorset, som gør rede for sine synspunkter i et debatindlæg i Information.

"Når man hører borgerlige økonomer udbrede sig om topskattens skadelige effekter på motivationen, får man i hvert fald indtryk af, at den hærger den danske arbejdsstyrke som en tsunami gennem en majsmark," skriver han.

Komikeren har selv en indtjening, der betyder, at han svinger mellem at skulle betale topskat nogle år og andre år slipper for det. Men det betyder ikke, at han sidder og spekulerer i, om det kan betale sig at arbejde mere eller mindre, understreger han.

Og det mener han ikke, der er ret mange der gør.

"Så jeg spørger helt oprigtigt, om de personer findes andre steder end i hovederne på borgerlige økonomer? Altså de mennesker, der laver cost-benefit-analyser af arbejdsdagen og ikke forlader hjemmet, hvis udkommet falder under er særlig grænse?," skriver han og fortsætter:

"Og hvis de ikke findes, kan vi så ikke lade være med at snakke mere om dem? De kan selvfølgelig få en årlig dag lige som julemanden og bemeldte påskehare, men kan vi for guds skyld (sic!) tage dem lige så lidt alvorligt?," skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.