Kendt havneby lokker med 50 ledige job og huse til halv million

Thyborøn Havn er udvidet og har støvsuget området for arbejdsløse. Nu går 40 virksomheder sammen for at få arbejdskraft udefra.
En ny flydedok ved Thyborøn Havn vil skabe 50 nye arbejdspladser til foråret.
En ny flydedok ved Thyborøn Havn vil skabe 50 nye arbejdspladser til foråret. Foto: Johan Gadegaard/Arkiv/Scanpix

På Thyborøn Havn gør man sig klar til at prøve noget nyt. Man skal prøve at søge medarbejdere ved at slå stillingerne op på en jobportal.

- Man har altid gjort det sådan, at hvis man søgte folk, så sagde man det til nogen, der så sagde det videre. Hvis bølgerne virkelig gik højt, indrykkede man en lille annonce i Dagbladet i Holstebro. Men det er slet ikke nok længere, siger Lars Sylvester Larsen.

Han er projektleder for Northsee Offshore Service Group og leder indsatsen for at skaffe medarbejdere til Thyborøn Havn.

For der er brug for at gøre noget. Havnebyen er nemlig et af de områder i 'Vandkantsdanmark', der har godt gang i beskæftigelsen.

Gennem de seneste år har Thyborøn Havn lige så stille tømt hele omegnen for relevant arbejdskraft. Derfor er omkring 40 virksomheder gået sammen om en jobportal i samarbejde med Ofir.dk. Her skal virksomhederne gennem de næste måneder beskrive og opslå de stillinger, de skal have besat.

- Vi er ekspanderet langsomt gennem flere år, og nu står vi altså med en flaskehals. Vi mangler allerede folk, og vi skal bruge endnu 50 nye mand til en ny flydedok til foråret, siger Lars Sylvester Larsen.

Kort arbejdsuge til pendlere

Det er smede - både faglærte og ufaglærte - han søger samt skibsingeniører og maskinmestre.

Men Lars Sylvester Larsen mener, at en del af opgaven er at ændre billedet af Thyborøn.

- Der er skabt et billede af, at folk flytter væk, fordi der ikke sker noget herude. Men det passer altså ikke i Thyborøn. Jo, de unge flytter måske for at få en uddannelse, og hvis de vil være sygeplejersker, så komme de måske ikke tilbage. Men det er ikke fordi er ikke sker noget her, siger han.

Han mener, at både virksomhederne og kommunen har en opgave i at få fortalt om området og om en fantastiske natur.

- Og så er det jo virkelig, virkelig, virkelig nemt at få et billigt hus her. Man kan også bare leje et, hvis man vil, siger Lars Sylvester Larsen.

Men det er ikke bare fastboende, han er ude efter. Der arbejder op mod 1.200 mand på havnen i Thyborøn, og når der skal bruges så mange flere medarbejdere, er virksomhederne villige til at gå på kompromis.

- Vi er ikke for stolte til at indrømme, at nogle måske gerne vil pendle. Vi ved, at der går ledige værftsfolk rundt på Fyn og i Fredericia, og hvis de ikke har mod til at tage familien med, så kan de komme og arbejde fire dage om ugen ligesom i offshore-industrien, siger Lars Sylvster Larsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.