Kendt guitarist var død i flere minutter

67-årige Rick Parfitt har formentlig spillet sin sidste koncert.
Status Quo har spillet adskillige koncerter i Danmark. Her står Rick Parfitt (tv) på scenen i Valby-hallen i 2001.
Status Quo har spillet adskillige koncerter i Danmark. Her står Rick Parfitt (tv) på scenen i Valby-hallen i 2001.
Foto: Mogens Flindt/Scanpix/arkiv

Status Quo-guitaristen Rick Parfitts tilstand var ikke bare alvorlig, da han juni blev ramt af et hjerteanfald efter en koncert i Antalya, Tyrkiet.

Han var faktisk klinisk død i flere minutter.

Rick Parfitt blev behandlet på et lokalt hospital, og hans tilstand blev dengang beskrevet som 'alvorlig'. Nu fortæller bandets manager Simon Porter til musiksitet NME.com om hændelsen.

- Tiden er inde til at afsløre, at Rick rent faktisk var død i adskillige minutter lige efter sit hjerteanfald, siger Simon Porter til sitet.

Manageren fortæller desuden, at Rick Parfitt vil bruge sine kæfter på sine otte-årige tvillinger og at det er tvivlsomt, om han nogensinde kommer på scenen igen.

- Rick kan meget vel have udført sit sidste show med Quo, men en endelig beslutning vil blive taget til næste år. Hans ønske er, at bandet turnerer som planlagt, og han vil altid være en del af Quo's andre aktiviteter, siger Simon Porter til NME.com.

Tredobbelt bypass

Den nu 67-årige Rick Parfitt har de senere år haft flere helbredsproblemer. Således gennemgik han i 1997 en tredobbelt bypass-operation, han blev behandlet for strube-cancer i 2005, og han havde sit første hjerteanfald i 2011.

Hjerteanfaldet i juni var Rick Parfitts fjerde hjerteanfald. Han er desuden stoppet med at indtage alkohol og har lagt cigaretterne på hylden efter 50 år.

Status Quo på turné

Status Quo turnerer i øjeblikket med vikaren Richie Malone. Bandets igangværende turné slutter i Paris 4. december.

Derefter tager bandet hul på en koncertrække på de britiske øer. Hvem der erstatter Rick Parfitt på den turné er endnu uvist, skriver NME.com.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.