DEN DAG DE FREMMEDE FORSVANDT

Kendt fra TV: Nu betaler gartner 350.000 kroner til ansatte

Frilandsgartner og V-lokalpolitikeren Mogens Christensen fra det omdiskuterede DR-program ”Den dag de fremmede forsvandt” har nu efterbetalt 350.000 kroner til sine udenlandske arbejdere.
Mogens Christensen (nummer to fra højre), som han så ud i 'Den dag de fremmede forsvandt'.
Mogens Christensen (nummer to fra højre), som han så ud i 'Den dag de fremmede forsvandt'. STV Produktions A/S

En håndfuld udenlandske arbejdere fra TV-programmet ”Den dag de fremmede forsvandt” får nu 350.000 kroner udbetalt af deres arbejdsgiver, Mogens Christensen, der udover at eje et gartneri også er lokalpolitiker på Fyn for Venstre.

Det skriver Fagbladet 3F.

3F havde krævet at komme på kontrolbesøg på gartneriet Nørreløkkegård sydvest for Bogense, efter det for et par uger siden kom frem, at Mogens Christensen aldrig har betalt pension til de østarbejdere, han i de sidste fire-fem år har haft ansat.

Under tirsdagens kontrolbesøg blev det slået fast, at Mogens Christensen heller ikke har betalt tilstrækkeligt løn og tillæg til de udenlandske arbejdere.

Og det har altså fået Venstre-manden til at betale 320.000 kroner i manglende pension og 30.000 kroner i manglende løn og tillæg tilbage til medarbejderne. Det glæder Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

- Vi er godt tilfredse med, at arbejdsgiveren har lagt sig fladt ned og erkendt, at han ikke har fulgt overenskomsten og derfor nu har efterbetalt det skyldige beløb. Men det undrer os, at arbejdsgiveren har gjort forskel på danske og udenlandske medarbejdere ved ikke at betale pension til udlændingene, siger han til Fagbladet 3F.

Mogens Christensen siger til Fagbladet 3F, at han ikke var klar over, at han skulle betale pension til udlændinge.

- Jeg har ikke så mange kommentarer ud over, at jeg har lavet en fejl i forbindelse med pension. Det var jeg ikke klar over. Det har jeg så rettet op på. Derudover var der lidt fejl i den lønskala, vi har brugt. Det har vi også rettet op på. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger han til Fagbladet 3F.

Tidligere har Mogens Christensen ellers hævdet, at de ansatte udlændinge blev betalt efter samme regler som de danske. Han har dog ingen danskere ansat, og det er, ifølge Mogens Christensen, fordi ingen danskere søger job hos ham. Til DR har han tidligere sagt, at de udenlandske arbejdere ikke ønsker en pensionsordning i Danmark.

- De siger, at de ikke ved, hvordan deres penge forsvinder ind i systemet her i Danmark, sagde Mogens Christensen til DR.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.