Kendt dansk forfatter: Uden kvinder ville jeg drikke mig ihjel

Knud Romer ville ikke gide stå op om morgenen, hvis det ikke var for kvinderne i hans liv. Ikke gide barbere sig, gå i bad, spise, røre en finger – men bare drikke sig ihjel som en anden bums.
Knud Romer mener selv, at han lige så godt kunne lægge sig til at dø, hvis ikke han havde dem i sit liv.
Knud Romer mener selv, at han lige så godt kunne lægge sig til at dø, hvis ikke han havde dem i sit liv. Foto: SCANPIX arkiv

Forfatteren Knud Romer ville ikke vide, hvad han skulle gøre uden kvinderne i sit liv. De er en drivkraft for ham, selvom hans beskrivelser af kvinder ikke udelukkende er positive.

- Nærtagende som et elektrisk hegn og ømme som blå mærker, dominante og kommanderende, ulidelige, urimelige og hysteriske, højre-venstre-blinde, socialt paranoide og forfængelige.

- Hun bliver smukkere hele tiden, siger Knud Romer om sin kone på femina.dk

Alligevel er de hans grund til at være her på jorden. Han mener selv, at han lige så godt kunne lægge sig til at dø, hvis ikke han havde dem i sit liv.

Se også:

- Omvandrende spejlbilleder af sig selv – jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden kvinderne i mit liv. Jeg ville ikke stå op om morgenen og røre en finger og ikke gide spise og barbere mig eller gå i bad, men bare sygne hen i en stillestående sump – depressiv og apatisk – og drikke mig ihjel. En bums.

Den som pilen peger på

Han er som mand, i hans øjne, udelukkende et objekt, der peger mod sit kvindelige modstykke. Han har kun knap en berettigelse, hvis han ikke er sammen med den eneste ene.

- For hvad er mænd? De er ikke andet end et ensrettet skilt – med en pil, der peger på kvinder. Hele mit indhold af følelser og drifter og fantasier har jeg lagt over i dem som et tomt udtryk, hvis betydning er den eneste ene – og enhver betydning forsvinder med hende, og det gør jeg også. Pist væk.

- Jeg fatter ikke, hun har giftet sig med mig, siger Knud Romer om sin kone Andrea, på femina.dk

De dårlige popsange taler sandt

Kvinder er da også blevet hans skæbne. Kvinderne i Knud Romers liv er nemlig hans kone og hans to døtre – ingen sønner. Han fandt kærligheden, da han mødte sin kone Andrea Alsted, som han har to døtre sammen med. Hun blev hans redning:

- Alle de dårligste popsange siger det, som det er, og taler sandt – det passer. Du bliver reddet af en kvinde, og hun er meningen med dit liv: Andrea. Hun pillede mig op, da jeg var ved at gå i druk og ulykke og ensomhed, og hun har givet mig alt: Et hjem, mine børn – selv mine bøger ville aldrig være blevet skrevet, hvis ikke jeg havde haft hende at henvende mig til, siger Knud Romer til FEMINA.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.