Kendt advokat begræder drab på dansk Syrien-kriger: Samfundets ansvar

- Vi er meget ansvarlige for denne udgang som samfund, skriver forsvarsadvokat på Facebook om drabet på danske Abdul fra Brøndby Strand, der rejste til Syrien for at kæmpe.
Børne-advokaten sørger over drabet på tidligere klient, der rejste til Syrien for at kæmpe.
Børne-advokaten sørger over drabet på tidligere klient, der rejste til Syrien for at kæmpe. Foto: Simon Skipper/Scanpix/Arkiv

Den kendte børnerettigheds-advokat Gry Rambusch giver det danske samfund ansvaret for, at en ung mand fra Brøndby Strand, der frivilligt rejste til Syrien for at kæmpe, nu er død i et bombeangreb.

I en facebook-opdatering fortæller hun, hvordan hun i 2012 første gang møder den dengang 15-årige Abdul, da hun fungerede som forsvarsadvokat for drengen, som hun beskriver som et nemt offer, der konstant havnede i det forkerte selskab. Hun skriver, at han i frustration rejste til Syrien for at kæmpe.

”Og i dag fik jeg den tunge besked, at du er dræbt i et bombeangreb i Syrien. Kære Abdul, hvilket tab,” skriver Gry Rambusch på Facebook.

Hvilket tab

Hun peger til sidst på samfundets ansvar for den unge Abduls død i Syrien:

”Jeg afslutter med tungt hjerte dine sager på mit kontor. Hvilket tab. Vi er meget ansvarlige for denne udgang som samfund. Mine tanker går til din familie. RIP.  Din Advokat”

Gry Rambusch’ facebook-opdatering er blevet rigt delt, og flere har trykket ’synes godt om’ og kommenteret hendes kondolence til den dræbte Syrienskriger og hans familie.

Læs hele forsvarsadvokatens statusopdatering på Facebook her.

Gry Rambusch har flere gange optrådt i radio- og tv-udsendelser som forsvarer for udsatte børn. Blandt andet i DR 2-programmet 'Børneadvokaten.'

Hun er mønsterbryder og har tidligere beskrevet sin egen opvækst i jylland, der blandt andet var præget af vold, svigt og moderens selvmord.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.