Kendispar i strid: Nabo er meldt til politiet

Tomas Villum Jensen og Maria Montell er utilfredse med at en nabo har pløjet en fredet sti op.
Sangerinden Maria Montell og filminstruktør Tomas Villum Jensen strides med nabo om børnenes genvej hen til skolen.
Sangerinden Maria Montell og filminstruktør Tomas Villum Jensen strides med nabo om børnenes genvej hen til skolen. Foto: Mogens Flindt/Scanpix/arkiv

Filminstruktør Tomas Villum Jensen tager kontante ord i brug over for sin nabo og kalder i Ekstra Bladet naboen for "nævenyttig" i en strid om sti.

Striden drejer sig om en 300-400 meter lang, fredet sti, som løber gennem naboens grund. Naboen har tidligere sat en bom op og nu er stien, som i daglig tale kaldes for "Kirkestien" og løber langs Holmeskov fra Kelleris til Humlebæk, blevet pløjet op.

- Der er kommet en del børnefamilier på vores vej, og alle de her børn kan bruge stien, når de skal ned til skolen i Humlebæk. Det er lidt mere sikkert end på landevejen, og en genvej, gør det enormt nemt at komme ned til boldbanerne. Jeg er ikke gammel og sur, men jeg synes, det er ret fedt at kunne bruge naturen, siger Tomas Villum Jensen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Men det afgørende for mig er, at det er grundlæggende forkert bare at gøre, som man har lyst til. Tænk hvis jeg gerne ville have et vejbump på vejen og hyrede et asfaltfirma til at komme at lave det. Det gør man jo ikke.

Håber på politiet

Den holdning får han opbakning for hos Fredensborg Kommune, som har politianmeldt naboen.

Til Lokalavisen Fredensborg fortæller kommunen, at den tager sagen alvorligt, fordi det er en fredet sti og der derfor skal være offentlig adgang.

- Det håber vi, politiet så hurtigt som muligt får gjort noget ved, siger formanden for plan-, klima- og miljøudvalg i Fredensborg Kommune til avisen.

Vi er bare forældre

Tomas Villum Jensen fortæller til Ekstra Bladet, at han og hans hustru, sangerinden Maria Montell ikke er alene om, at være utilfredse. Omkring 20 mennesker fra samme vej er utilfredse.

- Jeg er ikke aktivistisk eller oppe på barrikaderne. Jeg betragter os bare som forældre, som gerne vil have et fedt forhold til naturen, og gerne have, at vores børn kan cykle i skole, siger han til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.