Kendis-krig fortsætter: Nu lægger Skype-milliardær sag an mod Auras advokat

Aura Diones advokat har modtaget et erstatningskrav på en halv million kroner fra Janus Friis.
Aura Dione iog Janus Friis blev kærester i 2011, hvorfra dette billede er.
Aura Dione iog Janus Friis blev kærester i 2011, hvorfra dette billede er. Foto: Dennis Lehmann/Scanpix/arkiv

Skype-milliardæren Janus Friis har lagt et krav på en halv million oven i det i forvejen 32 millioner kroner dyre retsopgør mellem ham og sangerinden Aura Dione.

Det skriver BT.

Denne gang er det dog ikke Aura Dione, som Janus Friis sagsøger, men hendes advokat, Bjarke Vejby, som har fået en retssag at tænke på.

- Han har anlagt en sag i august 2016 mod mig personligt ved Københavns Byret, hvor han kræver, at jeg skal betale 500.000 kroner i erstatning, fordi jeg medvirker til at varetage min klients interesser, siger Bjarke Vejby.

Han uddyber overfor avisen, at det handler om en hemmeligholdelseserklæring, som Janus Friis mener Aura er omfattet af. Her skulle Aura have forpligtet sig til ikke at udtale sig til pressen om Janus Friis.

Som et lyn fra en klar himmel

Det har sangerinden tilsyneladende heller ikke gjort. I stedet har Bjarke Vejby gennem det seneste år svaret på spørgsmål om de mange retssager til pressen, og at han således har brudt hemmeligholdelseserklæringen.

- Nu har jeg naturligvis udtalt mig i et helt år, før der kommer en stævning som et lyn fra en klar himmel. Men jeg har ikke skrevet under på nogen aftale, og i øvrigt kan enhver advokat naturligvis udtale sig om sine sager til pressen, bare der ikke er tale om injurier, siger Bjarke Vejby til BT. Han kalder stævningen "helt ude i hampen".

Kærester i fem år

Et af omdrejningspunkterne i det spektakulære opgør er en mere end tre millioner kroner dyr forlovelsesring.

Ringen fik 31-årige Aura Dione af 40-årige Janus Friis i 2013, da han friede til hende efter de havde mødt hinanden i 2011.

Det nåede aldrig at blive til til bryllup for de to danske kendisser, og i 2015 gik de fra hinanden.

Advokat: Det er stalking

Ifølge retsdokumenter fra retten i Los Angeles, hvor nogle af retssagerne er forsøgt ført, påstår Janus Friis, at Aura Dione var ham utro, før forholdet sluttede.

Bjarke Vejby har tidligere udtalt, at han opfatter de mange retssager som chikane mod Aura, og at han mener, at Janus Friis blot forsøger at dræne sangerinden for penge, mens Aura Diones amerikanske advokat opfatter Janus Friis søgsmål som "juridisk stalking", skriver BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.