Kendis brød loven: Tv-kanal klipper ulovlig køretur ud af program

Kanal 4 må slette scener i program, efter to kendte tv-værtinder brød loven.
Tidligere Vild med dans-vært Andrea Elisabeth Rudolph er medvirkende til lovovertrædelse i tv-program, der har givet travlhed i klipperrummet.
Tidligere Vild med dans-vært Andrea Elisabeth Rudolph er medvirkende til lovovertrædelse i tv-program, der har givet travlhed i klipperrummet. Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix/Arkiv

Mandag kunne Ritzau Fokus afsløre, at der i Kanal 4's program "Helt Ærligt" sker en reel lovovertrædelse, når iværksætteren og tv-værtinden Andrea Elisabeth Rudolph låner sin bil ud til sangerinden og "X Factor"-dommeren Mette Lindberg, der ikke har taget kørekort.

Nu har Kanal 4 taget konsekvensen af kikset og sat sig for at klippe hele køreturen ud af tv-programmet, der skal gå i luften allerede onsdag aften.

- Vi har undersøgt sagen og er blevet opmærksomme på, at køreturen foregår på en privat fællesvej. Her gælder færdselsloven dog også, siger kommunikationschef ved Discovery Networks Danmark, Rasmus Mariegaard og fortsætter:

- Derfor er produktionsselskabet, der har lavet programmet, ved at færdiggøre en ny version af programmet, hvor det omtalte klip ikke er med.

Strengt forbudt

Andrea Elisabeth Rudolph tilbyder i "Helt Ærligt", at Mette Lindberg kan prøve at køre i hendes bil på en stille, privat vej i Nordsjælland, hvor iværksætterens sommerhus ligger.

Men det er altså forbudt.

- Under de givne omstændigheder er det strengt ulovligt. Og det koster en rimelig dyr bøde, sagde pressetalsmand Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi mandag til Ritzau Fokus.

Han kunne ydermere oplyse, at Andrea Elisabeth Rudolph også overtrådte loven ved at låne sin bil ud til én, hun var bekendt med ikke havde kørekort.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.