Kend forskel på ægte og falsk sult

Småspiser du rigeligt i løbet af dagen, fordi du konstant føler dig sulten? Med mindre du er gravid, så har du muligvis ikke helt styr på din krops ægte sultsignaler.
Du kan godt føle en falsk sult, hvis det i virkeligheden er et andet behov, der trænger sig på.
Du kan godt føle en falsk sult, hvis det i virkeligheden er et andet behov, der trænger sig på. Foto: SCANPIX arkiv

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Hvis du har problemer med vægten eller bare gerne vil undgå at tage mere på, så er det på tide at lære din krops signaler at kende. Du kan nemlig godt føle en falsk sult, hvis det i virkeligheden er et andet behov, der trænger sig på. Det skriver kvindesitet kk.no

Med mindful spisning lærer du at mærke, hvornår du er mæt: Se kuren på Q.dk

Det er Jacqueline Hurst, der er klinisk hypnoterapeut, som kommer med sine råd til, hvordan du lærer at tøjle spisetrangen, når du alligevel ikke er sulten.

Se også:

- Indikatorer på ægte sult kan være, at det rumler i maven, du får en let hovedpine, eller at du ikke kan koncentrere dig ordentligt. Mad skal kun bruges til at stille sult og ikke følelser. Vi skal lytte til kroppens signaler og følge vores instinkter, siger Jacqueline Hurst. Det skriver kk.no.

To former for falsk sult

Hypnoterapeuten deler den falske sult ind i to kategorier. Der er den sociale sult og humørsulten. Den sociale sult kan fx komme, hvis vi ved, at der venter os noget god mad senere. Tanken om det får tænderne til at løbe, og vi føler et behov for at spise noget straks. Humørsulten kommer derimod, hvis vi keder os, er stressede eller er kede af det. Nøglen er, at du er ærlig over for dig selv, når du får lyst til at stoppe mad i hovedet. Spørg dig selv, og mærk godt efter i kroppen, om der reelt er tale om sult, eller om det er noget andet, du har lyst til nu og her.

Dukan-kuren er en af de mest populære kure lige nu: Se mere på Q.dk

Dit blodsukker kan snyde dig

Hvis du har problemer med at holde den ægte sult stangen mellem hovedmåltiderne, så er det vigtigt, at du indarbejder nogle sunde mellemmåltider i løbet af din dag, skriver kk.no. Hvis du stiller den lille sult med chokolade, kiks og andre søde sager, forvirrer du blot din krop, fordi blodsukkeret hopper, og så mudrer det signalerne, så du ikke så godt kan mærke, om din sult næste gang er ægte, eller det bare er et midlertidigt dyk i blodsukkeret.

Denne vane gør dig ekstra morgensulten: Læs mere på Femina.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.