Keld Heick taler ud: Så tæt var min svigersøn på at dø

Den populære sanger fortæller, at Jesper Vollmers ulykke i Thailand meget vel kunne have haft en dødelig udgang.
Keld Heick er ligesom resten af familien meget taknemmelig over, at Jesper slap med livet i behold fra den ulykke, der var tæt på at koste ham livet.
Keld Heick er ligesom resten af familien meget taknemmelig over, at Jesper slap med livet i behold fra den ulykke, der var tæt på at koste ham livet. Scanpix - arkivfoto

Navnet på den læge, der reddede Jesper Vollmer fra at dø eller blive livsvarigt lammet, kunne ikke være mere passende. Den kvindelige læge, som kom løbende til, da han blev hevet op på stranden i Thailand efter ulykken, hedder nemlig dr. Toogood.

Og det er næsten for godt til at være sandt. Men dr. Toogood var den frelsende engel for Jesper Vollmer. Det fortæller Vollmers berømte svigerfar Keld Heick i et interview med Ekstra Bladet.

- Da Jesper brækkede nakken i Thailand, ville udgangen på den ulykke med næsten 100 procents sikkerhed have være total lammelse eller død, hvis ikke dr. Toogood havde grebet ind, og det er vi alle og - selvfølgelig ikke mindst Annette - hende dybt taknemmelig for, fortæller Keld Heick til avisen.

Natostilling havde været fatal

Da hans datter Annette Heicks mand var blevet ramt af en voldsom bølge, som brækkede hans nakke, lå han lammet i vandet med ansigtet nedad.

Han blev hevet op på stranden, og så var det, at det skæbnesvangre skete: Livredderne troede, at Jesper Vollmer var druknet, og de ville lægge ham i natostilling.

Det så dr. Toogood på afstand. Hun så, at Jesper havde åbne øjne og kunne tale, og regnede ud, at han ikke var druknet. Så overtog hun styringen, fortæller Keld Heick til Ekstra Bladet. Hun brølede, at livredderne skulle lade Jesper ligge, og sikrede, at alt gik forsvarligt til, til han blev hentet af en ambulance.

Familien Heick har fået forklaret, at Jesper Vollmers knækkede halshvirvel enten ville have skåret så meget over, at han var blevet dræbt - eller ville have være lammet fra halsen og nedefter - hvis nogle havde drejet ham om på siden i natostilling.

Flyttet fra Riget

Annette Heick mailer med dr. Toogood og holder hende opdateret om situationen. Ifølge farmand Keld håber Annette, at hun en dag kan invitere den australske læge og hendes familie til Danmark.

Jesper Vollmer, der arbejder som køkkenchef i kongehuset, er flyttet fra Rigshospitalet i København til et genoptræningscenter i Hornbæk, hvor han gør fremskridt.

Annette Heick og Jesper Vollmer fotograferet ved en gallaforestilling i anledning af dronning Margrethes 70 års fødselsdag. Han arbejder som køkkenchef i kongehuset. Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.