Keld Heick om chok i Melodi Grand Prix: "Ærgerligt" og "overraskende"

Rumænsk tv skylder over 100 millioner og er ikke med i Sverige. Det er aldrig sket før, at et land er smidt af Det Europæiske Melodi Grand Prix.
Der er ingen kære mor, konstaterer Keld Heick efter Rumænien er blevet smidt ud dette års internationale melodi grandprix.
Der er ingen kære mor, konstaterer Keld Heick efter Rumænien er blevet smidt ud dette års internationale melodi grandprix. Foto: Scanpix/arkiv

- Det er meget overraskende. Jeg kan ikke huske, at det er sket før i den tid, jeg har interesseret mig for Grand Prix. Og jeg har været med siden 1978.

Det siger Grand Prix-eksperten Keld Heick til Ekstra Bladet i kølvandet på ekskluderingen af Rumænien fra Det Europæiske Melodi Grand Prix – også kaldet Eurovision Song Contest.

Det er første gang i konkurrencens 61-årige historie at et land ekskluderes fra Det Europæiske Melodi Grand Prix.

Den drastiske beslutning skyldes, at den rumænske tv-station Televiziunea Româna ikke har betalt en gæld på over 100 millioner kroner til European Broadcasting Union (EBU), der varetager produktionen af den store begivenhed.

Gælden har ifølge EBU været forsøgt inddrevet over længere tid, men den manglende succes har nu medført, at Rumæniens nationale grandprixvinder, Ovidiu Anton, må blive hjemme.

Keld Heick kalder ekskluderingen "ærgerligt".

- Men sådan er reglerne. Det er man nødt til at følge. Der er ingen kære mor, siger Keld Heick til Ekstra Bladet og vurderer, at Rumænien ikke er et af de store Grand Prix-lande.

Den bedste placeringen, Rumænien har opnået, var i 2005 med sangen "Let Me Try". Her blev Rumænien nummer tre.

Rumænske Ovidiu Anton skulle have deltaget i Det Europæiske Melodi Grand Prix' anden semifinale, der løber af stablen 12. maj i Stockholm.

Danmark repræsenteres af Lighthouse X med nummeret ”Soldiers of love”.


Lighthouse X vandt det nationale melodi grandprix og repræsenterer Danmark når der til maj er finaler i Stockholm. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.