Kathrine Lilleør: De var modige at ansætte mig

Her fortæller hun til SØNDAG om frygt og mod i forhold til sit nye job.
Ville der overhovedet komme nogen, tænkte Kathrine Lilleør inden sin første prædiken.
Ville der overhovedet komme nogen, tænkte Kathrine Lilleør inden sin første prædiken. Nikolai Linares / Scanpix

Kathrine Lilleør prædiker, skriver klummer, blogs og bøger, og er flittig debattør på tv. Hun er et trækplaster, når hun holder gudstjenester og for nylig er hun flyttet til storbyen og har overtaget Sankt Pauls kirke i Nyboder.

For kun 16 år siden blev hun præst i landsbysognene Slagslunde og Ganløse, og kort tid efter ansættelsen stod hun som enlig mor til tre små piger og mærket af en ulykkelig skilsmisse. Og nu står hun så som nyansat præst i den store københavnske Sankt Pauls kirke i Nyboder.

’Og ja, jeg er glad, glad, glad,’ siger hun, da SØNDAG møder hende i hendes nye kirke.

Man skal altid være modig, siger Anette Støvelbæk. Læs, hvorfor hun mener det på Søndag.dk.

De modige damer

Sankt Pauls Kirke var, med Kathrine Lilleørs eget udtryk, ’kendt for ofte at stå tommere end tom’ og var længe en af de lukningstruede kirker, indtil den i foråret alligevel blev strøget af listen, og menighedsrådet efter år, hvor man ikke måtte ansætte en fast præst, fik lov at slå stillingen op og så altså valgte Kathrine Lilleør blandt ansøgerne.

’De er modige, de Nyboder-damer i menighedsrådet. Det er da modigt, for når en kirke er så lidt besøgt, og der længe har været en afmagt, bliver det på en eller anden måde også det, man vænner sig til, og derfor ville det i en vis forstand have været mere trygt at vælge én, der måske bare kunne trække lidt flere til, men de turde altså mig,’ siger hun til SØNDAG.

Læs på Søndag.dk, hvorfor Michelle Bellaiche faktisk blev skilt.

Angsten for ikke at slå til

Men Kathrine Lilleør var alligevel rigtig nervøs inden sin indsættelse. Hun kiggede sig selv i spejlet, og så slog det hende, om der overhovedet ville komme nogen. Men der kom op mod 500 mennesker.

’Det var helt vildt. Jeg ved ikke, hvor de kom fra, altså. Det er overraskende, så sulten man er i Danmark på den kristne forkyndelse og på, hvad Jesus har at sige os ind i vores lille liv. Det er så opmuntrende for mig selv at opleve, hvordan alle disse mennesker er så optaget af det, jeg også selv synes er så vigtigt,’ siger hun til SØNDAG.

Af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.