Katastrofal fejl: Medicinvejledning til børn kan være dødelig

Medicinalfirmaet GSK tilbagekalder håndbog om Panodil Junior, der ved en fejl anbefaler dødelig dosis til børn
En katastrofal fejl i den anbefalede dosering af Panodil Junior til syge børn, får medicinalfirmaet GSK til at tilbagekalde en håndbog om præparatet. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse. I håndbogen "De første 6 år - en guide til forældre om feber og smerte" anbefales fejlagtigt i behandlingsvejledningen en dosering, der er seks gange højere, end den anbefalede. Doseringen kan være dødelig, oplyser firmaet.
En katastrofal fejl i den anbefalede dosering af Panodil Junior til syge børn, får medicinalfirmaet GSK til at tilbagekalde en håndbog om præparatet. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse. I håndbogen "De første 6 år - en guide til forældre om feber og smerte" anbefales fejlagtigt i behandlingsvejledningen en dosering, der er seks gange højere, end den anbefalede. Doseringen kan være dødelig, oplyser firmaet. Foto: STOCK NIMA/POLFOTO

Ved en fejl anbefaler en håndbog om brugen af det febernedsættende og smertestillende Panodil Junior til børn en dosis, der er seks gange højere end den anbefalede. Den dosis kan være dødelig, oplyser firmaet, der med øjeblikkelig virkning tilbagekalder håndbogen.

- Der er sket en fejl, der ikke må ske. Vi lever af at redde liv, og intet ligger os mere på sinde end patienternes sikkerhed, siger firmaets kommunikationschef Henrik Kastoft i en pressemeddelelse.

GSK opfordrer på det kraftigste forældre, apotekspersonale og sundhedsplejersker til 'under ingen omstændigheder' at følge behandlingsvejledningen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.