"Katastrofal" brand på badehotel: Ansatte indkaldt til krisemøde

Efter nattens brand på Svinkløv Badehotel, hvor alt brændte ned til grunden, er personalet nu indkaldt til krisemøde om situationen.
Svinkløv badehotel er brændt ned til grunden. "Et lille samfund i samfundet" er forsvundet, fortæller Niels Sørensen fra 3F Midtfjord.
Svinkløv badehotel er brændt ned til grunden. "Et lille samfund i samfundet" er forsvundet, fortæller Niels Sørensen fra 3F Midtfjord. Scanpix: Henning Bagger

Det historiske badehotel Svinkløv ved byen Fjerritslev i Nordjylland er nu fortid. Efter nattens brand står kun få afsodne træstumper tilbage. Klokken 10 mandag formiddag blev de ansatte samlet til et krisemøde, siger faglig medarbejder i 3F Midtfjord Niels Sørensen til Avisen.dk.

- Jeg har talt med Kenneth, der driver badehotellet, og en ansat. De er meget berørte af situationen. Man kan godt betegne det som en katastrofe, siger han.

Mødte ind om natten for at hjælpe

Klokken 0.48 natten til mandag blev branden anmeldt til politiet. Men allerede der var branden for voldsom til, at brandmændene kunne stoppe den, og klokken 02.30 gik flammerne gennem taget.

- Kenneth fortalte mig, at de ansatte kom på arbejde i løbet af natten og morgenen for at hjælpe. De er en lille familie, fordi det er de samme, der arbejder der sæson efter sæson, fortæller Niels Sørensen.

3F har meddelt Kenneth Toft-Hansen, at de står klar til at hjælpe med alt, hvad der er brug for.

- Vi kan hjælpe med at lave en force majeure, så de ansatte kan melde sig som ledige og få dagpenge uden opsigelsesvarsel. Og fremadrettet kan vi hjælpe med at arrangere noget efteruddannelse, så de ansatte kan komme godt videre, siger Niels Sørensen.

Et lille samfund i samfundet

Ifølge Niels Sørensen var stedet kendt for at behandle de ansatte rigtig godt og overholde overenskomsterne.

- Vi har aldrig hørt noget dårligt fra nogen af vores medlemmer. Tværtimod har det været det samme personale hver sæson, og det vidner om en god arbejdsplads.

Og det er ikke kun de ansatte, der er glade for badehotellet.

- Det er de samme gæster, der er kommet der år efter år i flere generationer. Så de ansatte og gæsterne kendte hinanden rigtig godt. På den måde var hotellet et lille samfund i samfundet, fortæller Niels Sørensen.

Men nu står kun kælderen tilbage. Alt over jordhøjde er brændt væk.

- Det er et stykke danmarkshistorie, vi har mistet. Det er på alle måder en katastrofe for lokalsamfundet, siger Niels Sørensen.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.