Karsten Rees spareiver: Tisser i haven

Janni Ree forstår ikke altid sin mands spareiver, men hun erkender, at hun har lært meget af ham.
Da milliardæren Karsten Ree sidste sommer fyldte 70 år blev det fejret med en reception i Rungsted Havn. Her er han fotograferet sammen med sin hustru, Janni, ombord på Rees store yacht i Rungsted Havn.
Da milliardæren Karsten Ree sidste sommer fyldte 70 år blev det fejret med en reception i Rungsted Havn. Her er han fotograferet sammen med sin hustru, Janni, ombord på Rees store yacht i Rungsted Havn. Foto: Scanpix/arkiv

Milliadæren og forretningsmanden Karsten Ree er trods sine mange penge en mådeholden mand, som ikke kan lade være med at være påpasselig med sit forbrug.

Det kommer frem i et interview med med BT, hvor han og hustruen, Janni Ree, fortæller om, hvordan de bruger deres penge. Og ikke mindst, hvordan Karsten Ree i hverdagen sparer på ressourcerne.

Her kommer det blandt andet frem, at Karsten Ree lader sit vand i haven for at spare på vandet, han skruer også ned for bruseren, hvis han kan høre, at strålen er for kraftig, når hustruen er i bad. Og så skal Janni Ree have brugte poser med, når hun handler ind, fortæller parret til avisen.

Janni lærer af Karsten

Janni Ree forstår ikke altid sin mand, men hun erkender, at hun har lært meget af ham. Nu vurderer hun altid priserne, når hun er ude at handle og køber eksempelvis kun et halvt rugbrød af gangen. Og så er der lige det med indkøbsposerne.

- Plastikposerne må jeg bestemt ikke købe. Dem skal jeg have med hjemmefra. Nogle gange bliver jeg så nervøs for ikke at huske det, at jeg glemmer dem. Og så prøver jeg at skjule de nyindkøbte, når jeg kommer hjem, siger Janni Ree til BT.

Passer på miljøet

Men det er ikke kun penge, der gør sig gældende for Karsten Ree:

- Jeg ville ønske, at vi holdt helt op med at bruge plastikposer og kun brugte poser af papir. Det ville være billigere og meget bedre for miljøet, siger millardæren.

Aldi vs. Irma

Når der skal mad i køleskabet, så står der Aldi eller Netto over indgangen til supermarkedet, når det er Karsten Ree, som sætter kursen, mens Janni Ree gerne så der stod Irma eller Meny.

Stort set det samme gør sig gældende, når parret går ud og spiser. På deres tre-års bryllupsdag spiste de kun én ret, da de fejrede dagen på restaurant - kaffen blev indtaget hjemme i sofaen.

Helikopter og Cannes

Men mens Karsten Ree sparer på strøm, vand og plastposer, så er han i følge Janni Ree ikke nærig, når det gælder helikoptere, biler og dyr til dyreparken Ree Dyrepark ved Ebeltoft.

Parret har da også lige været på ferie på den franske riviera nær Cannes. Janni Ree fik heller ikke her lov til at skyde penge af, som det passede hende, fortæller hun til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.