Karina efter fire sygedage: Chefen truede mig med fyring

Industriarbejderen Karina blev truet med fyring, da hun var sygemeldt i blot fire dage efter en operation.
En kvindelig industriarbejder var syg i fire dage efter en operation. Det udløste trusler om fyring.
En kvindelig industriarbejder var syg i fire dage efter en operation. Det udløste trusler om fyring. Foto: Mathias Jensen, Scanpix/arkiv

Nogle chefer har særdeles svært ved at tage imod medarbejdernes sygemeldinger. Det viser en undersøgelse fra HK/Privat, hvor godt hver femte har oplevet, at chefen pressede dem til at tage på arbejde, selvom de var syge.

Men de barske chefer er ikke kun et problem blandt HK'erne, fortæller industriarbejderen Karina, som blev truet med fyring i forbindelse med en mindre operation. Hun havde i noget tid døjet med en mindre skade og havde fået en tid hos en kirurg i ugen op til sommerferiens start. Det havde hun orienteret sin chef om en måned forinden.

- Kirurgen vidste ikke, om det var nødvendigt at operere. Men der var sat tid af til en operation, så jeg fortalte chefen, at jeg måske skulle opereres, fortæller Karina, som er i 40'erne og arbejder i en industrivirksomhed.

Chef ville genoverveje ansættelse

Til at starte med sagde chefen ikke noget til, at Karina skulle til lægen. De aftalte, at Karina skulle ringe og give besked, så snart hun vidste noget. Men pludselig blev tonen helt anderledes.

- Lægen undersøgte mig og besluttede at operere samme dag. Efter operationen ringede jeg og sagde, at jeg var blevet opereret, og at jeg derfor ikke kom resten af ugen, siger Karina.

Den melding brød chefen sig dog ikke om.

- Den efterfølgende uge begyndte min sommerferie, så jeg sluttede samtalen med at sige "vi ses efter ferien" til chefen, fortæller Karina.

- Ja, det må jeg jo så genoverveje, om vi gør, lød det prompte svar fra chefen på baggrund af fire sygedage.

Dårlig start på ferien

For Karina var chefens ord ikke til at misforstå:

- Jeg tog det som en ret klar trussel om, at jeg kunne miste mit arbejde. Det var ikke nogen rar følelse at gå på ferie med efter en operation. Jeg synes egentlig, det var en underlig besked at få, for jeg havde jo fortalt ham en måned før, at jeg måske skulle opereres. Det var meget ubehageligt, især fordi jeg er meget afhængig af mit arbejde, siger Karina.

Karina er nu tilbage på arbejde efter sommerferien. Hun mærker tydeligt, hvordan den dårlige oplevelse har slået skår i arbejdsglæden.

- Jeg er ikke spor glad for at gå på arbejde nu. Jeg føler hele tiden, at jeg skal passe på ikke at gøre mig dårligt bemærket, fortæller Karina.

Hun er derfor gået på jagt efter et nyt job.

- Jeg søger alt, hvad der er, for jeg er rigtig bange for at miste arbejdet, afslutter Karina.

"Karina" er et opdigtet navn, da kvinden ikke ønsker at stå frem på grund af frygt for sanktioner fra virksomheden. Avisen.dk er bekendt med hendes identitet.

Tip os

Har du oplevet chefer, som pressede dig til at arbejde, selvom du var syg? Eller som forlangte at få at vide, hvad du fejlede?

Så vil Avisen.dk gerne i kontakt med dig. Kontakt journalist Mathias Svane Kraft på 28 94 10 34 eller [email protected]

UDVID

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.