Karen Thisted røber: Vi drak med ministrene

I de gamle dage på Ekstra Bladet var der vin i glasset om formiddagen og fulde ministre på kontoret om natten. Karen Thisted har det skidt med, at hun fældede Ritt Bjerregaard som minister.
Karen Thisted har været i den journalistiske branche i over 50 år. Og hun har skrevet 11 bøger.
Karen Thisted har været i den journalistiske branche i over 50 år. Og hun har skrevet 11 bøger. Foto: Scanpix/arkiv

Når journalisten Karen Thisted kigger tilbage på det liv, hun havde på Ekstra Bladet, er det med med nostalgisk længsel, ægte glæde og faglig stolthed.

Det fortæller hun i et interview med fagbladet Journalisten.dk.

På Ekstra Bladet havde den politiske redaktør, Bent Juhl, i 1970’erne et kortbord med grønt filt, fortæller hun.

Her kiggede politikerne forbi og spillede kort. Og når der kom alkohol indenbords, så kom politikerne ud på natten til at tale over sig.

- I dag vil journalister leve deres liv på en helt anden måde. I kan ikke se det charmerende i den måde, vi levede på. I er blevet kontormennesker, og jeg hader det. Det liv, man lever ved siden af arbejdet i dag, kan umuligt skabe stor journalistik, mener Karen Thisted.

Essensen af sit fag

Karen Thisted beskrives i interviewet som essensen af en klassisk journalistisk selvforståelse. En selvforståelse, som i dag er under pres af økonomi, deadlines og udbredt forvirring om, hvad journalistik egentlig skal i en tid, hvor sociale medier gør alle til redaktører.

Med til Karen Thisteds historie hører også, at hun har været spindoktor for Lars Barfoed, og at det var hende, der væltede en ung Ritt Bjerregaard som minister.

Ritt Bjerregaard var Karen Thisteds første store scoop som journalist. Karen Thisted havde bilag, der viste, at Ritt Bjerregaard havde indlogeret sig i en luksussuite på Hotel Ritz i Paris og brugt 47.670 kroner af statens penge.

Et scoop som nager hende, og som hun ikke ubetinget er glad for.

- Hun havde kæmpet sig op i livet fra en fattig opvækst i en lille lejlighed på Vesterbro. Og så kom jeg og ødelagde det for hende. Til min glæde klarede hun sig fint alligevel, og hun har aldrig givet udtryk for, at hun bar nag, siger Karen Thisted til Journalisten.dk.

52 år i faget

Karen Thisted rundede i sommer 70 år. Hun begyndte i faget i 1964 som elev på Dagbladet Ringsted. Siden har hun været forbi blandt andet Ugebladet Hjemmet, Roskilde Dagblad, DR, TV2 og Nordisk Film. Hun har desuden skrevet en række bøger - blandt andet bestselleren "Det skal mærkes at vi lever" (2003), som er en interviewbog med Benny Andersen og Johannes Møllehave.


Karen Thisted har også lavet radio sammen med Huxi Bach. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.