Kaptajn Eriksen lyner to gange for Tottenham i pokalsejr

Christian Eriksen var gjort til anfører for Tottenham og scorede til 1-0 og 2-0 i storsejr over Gillingham.
Christian Eriksen var gjort til anfører mod Gillingham, hvor han scorede to gange, før han blev skiftet ud efter en times spil.
Christian Eriksen var gjort til anfører mod Gillingham, hvor han scorede to gange, før han blev skiftet ud efter en times spil. Foto: Neil Hall/Reuters

Med to scoringer spillede landsholdsstjernen Christian Eriksen onsdag en hovedrolle for Tottenham i den engelske Liga Cup.

Den danske midtbanespiller gjorde det til både 1-0 og 2-0 for London-holdet, der spillede sig videre til fjerde runde med en 5-0-sejr over Gillingham fra den tredjebedste engelske fodboldrække.

24-årige Eriksen, der var gjort til anfører mod Gillingham, åbnede målfesten på White Hart Lane efter en halv time med et skud fra kanten af feltet.

Danskeren gentog bedriften i begyndelsen af anden halvleg, da han øgede til 2-0 med sin anden sæsonscoring for Tottenham.

Med Eriksen i målhopla var der ikke mange blandt publikum, der onsdag aften havde nogen som helst grund til at savne holdets angrebsprofil Harry Kane, der døjer med en ankelskade.

Holdkammeraten Vincent Janssen nåede at øge til 3-0, inden Christian Eriksen lod sig udskifte efter en times spil.

Joshua Onomah og Erik Lamela sørgede senere med en scoring hver for en ren ydmygelse af Gillingham fra League One.

Ud over Tottenham er Manchester United, Southampton og Manchester City også videre til Liga Cuppens fjerde runde med sejre onsdag aften.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.