Kapitalfonde køber Mærsk-rederi for milliardbeløb

Kapitalfondene 3i Infrastucture og AMP Capital har købt rederiet Esvagt, som Mærsk har ejet 75 procent af.
Kapitalfondene 3i Infrastucture og AMP Capital har købt rederiet Esvagt, som Mærsk har ejet 75 procent af. Rederiet Esvagt har sit hovedkvarter i Esbjerg og leverer sikkerhedsydelser offshore til boreplatforme.
Kapitalfondene 3i Infrastucture og AMP Capital har købt rederiet Esvagt, som Mærsk har ejet 75 procent af. Rederiet Esvagt har sit hovedkvarter i Esbjerg og leverer sikkerhedsydelser offshore til boreplatforme. Foto: THOMAS BORBERG/POLFOTO

Det har været undervejs et stykke tid, og tirsdag er rederiet Esvagt, der har været ejet 75 procent af A.P. Møller-Mærsk, endelig blevet solgt.

Køberne er kapitalfondene 3i Infrastucture og AMP Capital, oplyser A.P. Møller-Mærsk i en pressemeddelelse.

Ifølge det lyseblå konglomerat løber salget til de to kapitalfonde op i en samlet pris på 610 millioner dollar - svarende til 4,1 milliarder kroner.

Ud over at Esvagt har været ejet 75 procent af A.P. Møller-Mærsk, har 25 procent af rederiet været ejet af en række mindretalsaktionærer samlet i selskabet ESE-Holding.

Rederiet Esvagt, der står for rednings-, vagt-, sikkerhedstjenester på offshoreområdet i Nordsøen og Barentshavet, har sit hovedkvarter i Esbjerg.

Selskabet har opereret siden 1981 og har i øjeblikket mere end 800 medarbejdere samt en flåde på 43 fartøjer.

Esbjerg-virksomheden har længe været rygtet til salg. Tilbage i marts erfarede Berlingske således, at A.P. Møller-Mærsk var i gang med at forberede et salg af selskabet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.