Kapitalfond bag ISS-selskab jagter profit ved nyt opkøb

Kapitalfonden Agilitas, der købte ISS Skadeservice ud af den danske servicegigant ISS, køber op igen.

Jagten på profit får den europæiske kapitalfond Agilitas til at skyde flere penge ind i sit danske opkøb fra august 2013: ISS Skadeservice.

Den danske servicegigant ISS solgte sit skadeserviceselskab fra, fordi aktiviteterne ikke hørte til i kerneforretningen hos ISS.

ISS Skadeservice skiftede ved opkøbet navn til Recover Nordic, og det er gennem dette selskab, at Agilitas har købt det svenske skadeservicefirma Relita, oplyser Recover Nordic.

Prisen for selskabet har parterne valgt at holde hemmelig for offentligheden.

Relita blev grundlagt af Torbjørn Borgstrom i 1996 og er en af de førende leverandører af skadeservice i Sverige. Handlen indebærer, at de nuværende ejere af Relita vil blive aktionærer i det øvrige Recover Nordic.

Selskabet vil i en periode fortsat markedsføre sig som Relita på det svenske marked.

Recover Nordic er den største udbyder af skadeservice i Norden med hovedkontor i Oslo. Efter overtagelsen vil Recover Nordic gruppen have en årlig omsætning på, hvad der svarer til cirka 1,2 milliarder danske kroner. Danmark, Norge, Sverige og Finland.

- Dette opkøb vil udvide vores servicepalette yderligere til gavn for vores kunder i såvel Sverige som i de øvrige nordiske lande. Vi ser frem til de muligheder, dette giver, siger finansdirektør Bjørn Herlofsen fra Recover Nordic.

Martin Calderbank, der er partner i kapitalfonden Agilitas og bestyrelsesmedlem i Recover Nordic, er tilfreds med, at virksomheden kan vokse hurtigt.

- Fra starten så vi muligheder for at opbygge Recover Nordic til den førende skandinaviske skadeservice-leverandør, og vi er glade for den hastighed, hvormed det sker, siger han.

Fra starten har kapitalfonden ikke lagt skjul på, at selskaberne skal optimere driften, og at ejerskabet af serviceskadesselskabet har en tidshorisont på fem år, hvorefter det skal sælges igen med fortjeneste.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.