Kaos: Ledige bliver ramt af ”it-skandale”

It-systemet på landets jobcentre er så elendigt, at det går ud over de lediges vej til job, lyder det fra socialrådgivere.
- Det er et samfundsmæssigt problem, at det system, som skal understøtte støtten og opkvalificeringen af de ledige, ganske enkelt ikke fungerer, siger Majbrit Berlau.
- Det er et samfundsmæssigt problem, at det system, som skal understøtte støtten og opkvalificeringen af de ledige, ganske enkelt ikke fungerer, siger Majbrit Berlau. Foto: Scanpix/arkiv

Det kan være svært nok i sig selv at finde et job som ledig. Men det bliver ikke meget nemmere, når vejen til beskæftigelse samtidig bliver knudret og bøvlet som følge af et dårligt computer-system.

Det har fået flere socialrådgivere til at beklage sig over for Jyllands-Posten.

- Med mindre vi går tilbage til stenalderen og laver dobbeltarbejde ved at notere det hele i hånden for så at skrive det ind på computeren senere. Det er så frustrerende, og det er ikke acceptabelt i forhold til vores borgere. Når vi bliver forsinket af et system, som ikke fungerer, bliver de ledige også forsinkede i deres videre proces, siger socialrådgiver Ida Louise Jervidalo fra Aarhus Kommunes Jobcenter.

Hun har en daglig kamp mod it-systemet Workbase. Programmet går simpelthen ned, er langsomt, smider brugerne af og kan heller ikke finde ud af at indberette de relevante data.

Skandale

Ida Luise Jervidalo kalder det en ”it-skandale” og får opbakning af en socialrådgiver på Jobcentret i Brønderslev Kommune.

Formanden for landets socialrådgivere, Majbrit Berlau, tøver heller ikke med at slå alarm.

- Det er et samfundsmæssigt problem, at det system, som skal understøtte støtten og opkvalificeringen af de ledige, ganske enkelt ikke fungerer. Det svarer til, at man beder håndværkerne slå søm i og så udleverer nogle af gummi, siger hun.

Sammenslutningen af landets kommuner, KL, medgiver, at der er store problemer med det pågældende computerprogram. De forsikrer, at man gør, hvad man kan for at imødegå udfordringerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.