Kaninavler: Deleordning kan redde Ninus

Ved at indføre deleordninger med vores kæledyr undgår vi, at familier kasserer dyrene, når interessen falmer.
Vi kunne undgå at folk kasserer deres kæledyr ved at indføre deleordninger, foreslår kaninavler Tine Kortenbach.
Vi kunne undgå at folk kasserer deres kæledyr ved at indføre deleordninger, foreslår kaninavler Tine Kortenbach. Foto: Colourbox/free

Vi kan finde ud af at dele vores biler og vores børn med hinanden. Så hvorfor ikke også indføre en deleordning, der kommer vores kæledyr til gavn?

Forslaget kommer fra Tine Kortenbach, kaninavler med en kandidatgrad i husdyrvidenskab og forfatter til bogen Jeg elsker min kanin.

- Med flere husstande om en kanin betyder det, at der er flere til at deles om arbejdet, siger hun.

Forslaget kommer som en reaktion på en udmelding fra Dyrenes Beskyttelse, der konstaterer, at et stigende antal kaniner og marsvin ender deres liv som affald eller i en papkasse på gaden.

En del af dyrene bliver fundet og indleveres til foreningens internater. Indtil videre er der i år indleveret 455 kaniner og marsvin.

- Der er mange eksempler på, at forældrene sidder tilbage med Ninus, når teenageren er fløjet fra reden, siger Tine Kortenbach.

Hun mener, at indførelsen af deledyr i andelsforeninger og på villaveje ville gøre kaninholdet til en social aktivitet, som kunne styrke nærmiljøet. Og samtidig ville det lette dagligdagen som dyreejer, når pligterne deles med andre.

- Det ville være et midtpunkt, som kunne samle en række mennesker, unge som ældre, der elles ikke ville have haft noget sammen.

- Det ville for eksempel være nemmere at tage på ferie, konstaterer hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.