Kandidateksamen afbrudt: Censoren var fuld

Surt show for studerende i Aalborg. Efter frokost var censor for fuld til at eksaminere ved kandidateksamen.
Flere studerende gik forgæves til eksamen på Aalborg Universitet fredag. De blev nemlig aflyst, da censoren var for beruset.
Flere studerende gik forgæves til eksamen på Aalborg Universitet fredag. De blev nemlig aflyst, da censoren var for beruset. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO

En kvindelig studerende var fredag over middag oppe til sin kandidateksamen i turisme på Aalborg Universitet, men eksamen måtte afbrydes, fordi censoren var fuld.

Det fortæller prodekan Henrik Halkier, som er ansvarlig for uddannelsen på det Humanistiske Fakultet, til TV2 Nord.

- Jeg kan bekræfte at episoden involverede alkohol. Det er selvfølgelig totalt uacceptabelt, at sådan noget sker, siger Henrik Halkier.

Den berusede censor have haft andre eksaminer fredag formiddag, hvor der ikke havde været nogen problemer. Henrik Halkier vil ikke afvise, at frokostpausen kan have spillet en rolle, men fortæller, at universitetet ikke serverede alkohol for censoren.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 25 år på universitetet, og jeg har aldrig før oplevet en påvirket censor, siger prodekanen.

Aalborg Universitet har haft et fint samarbejde med censoren indtil episoden i fredag.

Den studerende blev tilbudt en ny eksamen, som hun var oppe til mandag. Denne gang med en anden censor. Hendes eksamen gik fint, og hun bestod, oplyse TV2 Nord.

/ritzau/


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.