Kan skade dit barn: Dæk aldrig barnevognen til

Du skal stille barnevognen et skyggefuldt sted, hvis dit barn skal sove uden for.
Det kan være livsfarligt at dække åbningen i barnevognen til, når guldklumpen bliver puttet i sommerheden – også selv om du stiller barnevognen i skyggen
Det kan være livsfarligt at dække åbningen i barnevognen til, når guldklumpen bliver puttet i sommerheden – også selv om du stiller barnevognen i skyggen Foto: Scanpix/modelfoto

En barnevogn i solen er som en bageovn, så du må for alt i verden ikke gøre, som du gør med ovnen, når du lukker døren for at holde varmen inde.

Det er nemlig det, du gør, når du af hensyn til barnet lægger en beskyttende stofble henover åbningen på barnevognen.

Du risikerer ikke kun, at temperaturen inde i barnevognskassen stiger faretruende, du lukker også af for at luften og dermed ilten.

Det forklarer Helen Lyng Hansen, der står bag brevkassen Netsundhedsplejerske.dk til Søndagsavisen.

- Børnene bliver sløve og apatiske, og de er i stor risiko for at dehydrere, når de ligger der i varmen og samtidig mangler ilt. I værste tilfælde kan de dø af det, siger hun.

Den ideelle sovetemperatur for både børn og voksne er mellem 16 og 20 grader. Men en simpel test lavet af Søndagsavisen, som lukkede barnevognsåbningen med en stofble, bragte hurtigt temperaturen op over 30 grader på en solrig dag.

Værre blev det, da stofbleen blev skiftet ud med et regnslag. Og selv med et myggenet steg temperaturen meget.

- Derfor anbefaler jeg, at man stiller barnevognen under et skyggefuldt træ eller under en parasol, hvis barnet skal sove i gården eller haven, siger Helen Lyng Hansen til Søndagsavisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.