Kan give diarré, feber og opkast: Pas på disse champignon
Fødevarestyrelsen advarer mod bakterier i champignon, der kan gøre dig meget syg.
Af Eline Svendsen
MERE
Fødevarestyrelsen advarer mod champignon med farlige bakterier.
Fødevarestyrelsen advarer mod champignon med farlige bakterier. Foto: Scanpix/Arkiv


Hvis du har købt danske hvide champignon i en af Coops butikker, bør du tjekke pakken. Coop har nemlig fundet Campylobacter i en egenkontrol af produktet, og tilbagekalder nu de farlige champignon, skriver Fødevarestyrelsen i et nyhedsbrev.

Du risikerer en slem maveinfektion, hvis du spiser de pågældende champignon uden at varme dem tilstrækkeligt op først, advarer Fødevarestyrelsen.

Symptomerne er blandt andet diarré, opkast, feber, kvalme og mavesmerter - hvilket ikke alene er stærkt ubehageligt, men også kan være farligt for mennesker med svækket helbred, for eksempel ældre.

Det drejer sig om danske hvide champignon pakket af Egehøj Champignon i pakker med 250 gram og mærket med numrene EAN: 5701677001257 og LOT: 32.

Pakkerne er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'-Brugsen, LokalBrugsen, Fakta, Irma, Madcooperativet og på Coop.dk/mad.

Hvis du har købt de pågældende champignon, bør du smide dem ud eller levere dem tilbage til butikken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.