Kan du lide kaffe og øl? Tro om igen

Forskning viser, at vi som mennesker er indstillet til ikke at kunne lide smage, som dem du finder i eksempelvis øl, grapefrugt og kaffe.
Vidste du, at kaffe er ikke en drik, din krop elsker fra naturens side.
Vidste du, at kaffe er ikke en drik, din krop elsker fra naturens side. Scanpix.

Vi mennesker elsker fra naturens side alt, der er sødt. Allerede som børn foretrækker mange søde grønsager og sød grød fremfor det, der smager mindre sødt. Og som voksne har mange svært ved ikke at sukke af fryd, når de sætter tænderne i et godt stykke kage.

Men er smagen på maden eller drikkevarerne bitter, er det en helt anden sag, skriver den svenske side leftsideifthebrain.se

De har snakket med forsker på Karolinska Institutet, Janina Seubert, der har kigget nærmere på, hvad en besk smag gør ved os mennesker. Og det står altså klart, at vi på ingen måde elsker de smagsnuancer, der er i eksempelvis kaffe, øl og grapefrugt.

- Fra naturens side betyder en bitter smag, at det er giftigt, siger Janina Seubert og forklarer, at børn derfor ikke bryder sig om bittert mad. Det er også derfor, at rigtig mange mennesker bruger sukker og mælk i deres kaffe - de er ikke så vilde med kaffesmagen i sig selv.

Vi kan lære at holde af det

Men hvis vi ikke kan lide dens slags smage fra naturens side, hvorfor er der så mange voksne, som drikker øl og kaffe?

Det skyldes, at en bitter smag giver en rigtig god effekt, og det kommer vi til at holde af med tiden. Samtidig med at vi bliver mere modige, når det kommer til at spise og drikke ting, jo ældre vi bliver, forklarer forskeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.