Kan du hjælpe kunstner: Hvem stjal mine skulpturer?

Bronzestøber og billedhugger Lene Purkær Stefansen fra Svenstrup i Nordjylland leder efter 10 bronzeskulpturer, der er blevet stjålet fra hende.
Denne smukke skulptur er blandt dem, som tyve løb med.
Denne smukke skulptur er blandt dem, som tyve løb med. Privatfoto

I nordjyske Svenstrup går bronzestøber og billedhugger Lene Purkær Stefansen frustreret rundt. 10 af hendes værker er blevet stjålet, og hun aner ikke, hvad der er blevet af dem. Det drejer sig om 10 bronzeskulpturer til en samlet værdi af 35.000 kroner.

- Det er tredje gang i min snart 10-årige karriere i kunsten, at jeg får tømt en galleriudstilling. Nogen tager noget, der er en del af mig - noget jeg holder af - og uden at det betyder noget for dém, skriver Lene Purkær Stefansen på Facebook, hvor hun efterlyser værkerne og har lagt fotos op af dem alle sammen med en opfordring til folk om at dele opslaget.

Hvis du ser en af følgende budt til salg - ikke af mig eller mine gallerister - så henvend dig til politiet, lyder hendes bøn.

Er en del af mig

Tyveriet fandt efter alt at dømme sted torsdag 19. februar mellem kl. 04 og 5.30 om morgenen under et indbrud i kunstbutikken Anni O i Søndergade i Aalborg, hvor skulpturene var udstillet.

- Det er så ærgerligt, for selvom de højst har en værdi på 400 kroner som skrot, er de naturligvis meget mere værd for mig. Så jeg har det lidt som om, de har været inde i min private bolig og stjæle noget, der er en vigtig del af mig, forklarer kunstneren til nordjyske.dk.

Skrothandlerne har ikke set dem

Hun har kontaktet skrothandlere i området i håb om at finde skulpturerne hos dem, men der har ikke ført noget med sig, ligesom hendes Facebook-efterlysning heller ikke har givet pote - men dog masser af sympatitilkendegivelser.

En af de stjålne skulpturer. Foto: Privat

Samtlige stjålne værker kan ses på kunstnerens Facebookside - klik her

Sådan ser skulpturene ud

 

De stjålne skulpturer er mellem 15 og 22 centimeter høje.


Seks af dem er signeret i bunden med hele kunstnerens navn samt et nummer mellem et og otte, da de kun er fremstillet i otte eksemplarer.

 

De forestiller bl.a. en siddende familie, enkeltstående figurer og par.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.