Kampfly angriber ledere for Islamisk Stat nær Mosul

Det er uvist, om Islamisk Stats øverste leder var til stede, da koalitionsfly slog til i Irak.
Et af de syv F-16-fly, som Danmark sendte af sted for at bombe den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS), letter her fra Flyvestation Skrydstrup. De danske fly deltager i missionen i Irak, men ikke i Syrien.
Et af de syv F-16-fly, som Danmark sendte af sted for at bombe den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS), letter her fra Flyvestation Skrydstrup. De danske fly deltager i missionen i Irak, men ikke i Syrien. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Den internationale koalition, der bekæmper Islamisk Stat, har fra luften angrebet ledere for de militante islamister nær Mosul i det nordlige Irak, oplyser den amerikanske hær.

En amerikansk embedsmand siger, at han ikke kan bekræfte, at Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, befandt sig på stedet ved angrebet.

Men under flyaktionen blev en kolonne på 10 pansrede køretøjer ødelagt. Angrebet fandt sted sent fredag.

- Dette angreb demonstrerer det pres, vi fortsætter med at lægge på Isil-terroristernes netværk og gruppens stadigt mere begrænsede manøvrerum, kommunikation og kommando, hedder det i en erklæring fra den amerikanske hær.

Isil er den betegnelse, som USA og andre ofte bruger om Islamisk Stat.

Arabiske medier har lørdag rapporteret, at Baghdadi skulle have befundet sig i en bilkolonne, der blev angrebet.

Koalitionsflyene har slået til samtidig med, at USA's præsident, Barack Obama, har meddelt, at han vil sende yderligere 1500 amerikanske soldater til Irak for at hjælpe den irakiske regering med at slå de militante islamister tilbage.

USA leder en koalition af lande, der for størstedelen kommer fra Europa og den arabiske verden. Danmark bidrager med syv F-16-fly til indsats i Irak.

Andre dele af koalitionen bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.