Kampen om LO-topposter spidser til: Ny mand i kabalen

Kampen om topposterne i LO spidser til. Nu melder den unge formand for LO Hovedstaden sig i kampen om posterne.
Blot 33-årige Morten Skov Christiansen har gjort lynkarriere i fagbevægelsen. Nu går han efter en af de absolutte  topposter i LO.
Blot 33-årige Morten Skov Christiansen har gjort lynkarriere i fagbevægelsen. Nu går han efter en af de absolutte  topposter i LO. Foto: LO

Der er udsigt til drama, når LO holder kongres sidst i oktober. De 400 delegerede fra 17 forbund skal ikke kun forholde sig til spørgsmål om nedskæringer, uddannelse, social dumping, et nyt dagpenge system og den mulige fusion med hovedorganisationen FTF og til et nyt dagpengesystem.

Der skal nemlig også tages stilling til, hvem der skal stå i spidsen for den 117 år gamle organisation. LO's ledelse består i dag af en formand, en næstformand og to valgte LO-sekretærer. Nuværende LO-sekretær Ejner K. Holst genopstiller til sin post, mens Nanna Højlund, forbundssekretær i FOA, har meldt sig til den anden sekretær-post.

Flere tillidsvalgte

Et forslag fra Dansk Metal vil dog øge antallet af LO-sekretærer til tre i stedet for to. Allerede nu har en kandidat meldt sig til den mulige post. Morten Skov Christiansen, nuværende formand for LO Hovedstaden, annoncerede til morgen, at han stiller op til posten.

Morten Skov Christiansen er med sine kun 33 år den yngste lokalformand i LO og har dermed gjort lynkarriere i fagbevægelsen. Han har en baggrund som elektronikmekaniker i flere virksomheder og har i sit faglige arbejde været ungdomskonsulent i LO og faglig sekretær i Metal Hovedstaden.

Tæt på kollegerne

I et opslag på Facebook fortæller Morten Skov Christiansen, hvorfor han stiller op til posten. Her fremhæver han blandt andet problemer med social dumping, kommunale nedskæringer og manglende lærepladser til de unge.

- Det er ikke forhold som ovenstående, der skabte det Danmark, vi er stolte over, konstaterer han.

Vejen fremad er, at skabe en tættere relation til kollegerne på arbejdspladser, mener Morten Skov Christiansen.

- Gennem mit arbejde som sikkerhedsrepræsentant, formand hos LO Hovedstaden, faglig sekretær i Metal Hovedstaden og i særdeleshed gennem mit arbejde med at organisere cykelmekanikerne i København ved jeg, at vi kun kan lykkes med at skabe forandringer, når vi gør det sammen med kollegerne. Derfor stiller jeg også op for at skabe en stærkere relation til og inddragelse af vores kolleger, lyder det.

Offensive visioner

Morten Skov Christiansen har således ingen ambitioner om at gøre LO til en blid lobbyorganisation - tværtimod.

- Med mig som LO-Sekretær bliver vi aldrig en traditionel lobbyorganisation eller tilfredse med status quo. Jeg vil lægge mig i selen for altid at tænke offensivt fremad – for at formulere nye visioner for vores fælles samfund og arbejdsmarked. Visioner der skal skabe nye resultater, så vi også i fremtiden kan kigge tilbage på vores resultater med stolthed, skriver Morten Skov Christiansen.

Støtte fra formandskandidat

Morten Skov Christiansens kandidatur får opbakning fra LO's næstformand Lizette Risgaard, som til kongressen går efter posten som LO-formand.

- Jeg er fuldstændig enig med Morten: Der er mere brug for fagbevægelsen end nogensinde før. Og jeg er glad for, at han vil stille sig til rådighed for LO i så vigtig en tid.Jeg kan kun på det varmeste anbefale kongressen at stemme på Morten som LO-sekretær, skriver hun på Facebook.

Læs hele Morten Skov Christiansens opslag her:

Jeg stiller op som LO-sekretær, når LO afholder kongres den 25.-27. oktober. De fleste i LO-familien kender nok fø...

Posted by Morten Skov Christiansen on 24. september 2015

Opdateret kl. 14:10 med kommentar fra Lizette Risgaard

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.