Kærlig Lykketoft om Anker: En hæderlig, sympatisk og ordentlig mand

Mogens Lykketoft har lavet en lang og kærlig opdatering på sin facebookside til ære for afdøde Anker Jørgensen.
Jeg har haft det privilegium på nærmeste hold at opleve Anker gennem mange årtier," skriver Lykketoft i sit lange indlæg
Jeg har haft det privilegium på nærmeste hold at opleve Anker gennem mange årtier," skriver Lykketoft i sit lange indlæg Foto: Scanpix arkiv

"Det er en kæmpe i den danske arbejderbevægelses historie, et menneske med et varmt bankende hjerte for de svage og udsatte, en hæderlig, sympatisk og ordentlig mand og en stor folkelig skikkelse, der ikke mere er iblandt os. "

Sådan skriver tidligere udenrigs-, finans- og skatteminister for Socialdemokraterne Mogens Lykketoft på sin facebook-profil efter Anker Jørgensen søndag eftermiddag er sovet stille ind. 

Og det er tydeligt, at Lykketoft har stor respekt for socialdemokraternes tidligere formand, som var statsminister fra oktober 1972 til december 1973 og igen fra februar 1975 til september 1982.

"Jeg har haft det privilegium på nærmeste hold at opleve Anker gennem mange årtier," skriver Lykketoft i sit lange indlæg, hvor han gennemgår de vigtigste begivenheder i Anker Jørgensens liv.

Se hele Mogens Lykketofts facebook-opslag herunder.

Anker Jørgensen – Danmarks statsminister gennem 9 vanskelige år - er død. Det er en kæmpe i den danske arbejderbevæ...

Opslået af Mogens Lykketoft på 20. marts 2016

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.