KAOS MED KÆRESTEPENGE

Kærestesagen: Læserne raser mod det offentlige

Vores læsere på Facebook raser, efter kommunerne har stoppet udbetaling af kontanthjælp til folk, de fejlagtigt mente var ramt af gensidig forsørgerpligt.

I dag kunne Avisen.dk fortælle, at en lang række kommuner har begået fodfejl i de sager, der handler om gensidig forsørgerpligt.

De har stoppet udbetaling af kontanthjælp til folk med den begrundelse, at de levede i ægteskabslignende forhold. Men kommunerne handlede mod god forvaltningsskik, for de både glemte at forhøre kæresteparrene om deres indbyrdes forhold og fortælle dem, hvorfor de var ramt af den gensidige forsørgerpligt. To krav kommunerne skal imødekomme for at stoppe udbetalingen.

Nu skal kommunerne betale titusindvis af kroner tilbage.

Sagen har været den mest kommenterede på Avisen.dk's Facebook-side i dag, og særligt kommunerne får hug.

- Danskernes tillid til det offentlige kan ligge på et meget lille sted. Jeg har den opfattelse, at det kommunale personale bliver trænet i at få borgeren til og opgive. Jeg savner min lille kommune, skriver Leif med henvisning til kommunalreformen i 2007, hvor 297 kommuner blev til 98.

Selve loven bliver også kritiseret

- Enhver voksen bør betragtes som et økonomisk selvstændigt individ uanset om vedkommende deler bolig med en anden voksen. Det bør f.eks. også gælde pensionister, skriver Elisabeth.

Da arbejdsmarkedsordfører for Venstre Hans Andersen tidligere på dagen bad beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen om en redegørelse, skrev Tom:

- Det er jo den lille Venstre-mand, der gjorde alt for at gennemtrumfe en kommunalreform under mottoet "tættere på borgeren" vel nok det største blufnummer i mands minde. Aldrig har borgere været længere væk fra de folkevalgte.

Og da en politiker for Enhedslisten sagde, at op mod 35 kommuner bevidst har stoppet kontanthjælpen, fordi de vidste, at parrene var udvidende om lovgivningen, skrev Jane.

- Hvis det er tilfældet, at kommunerne lader som ingenting, og bevidst undlader at rette op på fejl, må det få konsekvenser i form af fyringer. Det er dybt kritisabelt.

Nogle var dog også frustrerede over, at folk ikke kan forsørge hinanden, men beder staten om hjælp.

- Så I vil malke statskassen (og os andre) for penge og leve over evne i stedet for at tage ansvar for den, I elsker? I vil ikke have gensidig forsørgerpligt over for hinanden, men gerne at staten har forsørgerpligt overfor jer?? Jeg forstår ikke tanke gangen?!

Debatten fortsætter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.