KAOS MED KÆRESTEPENGE

Kæreste-koks koster lille landkommune tre millioner

Norddjurs Kommune har lavet fejl i 112 sager om kontanthjælpsmodtagere, der skal forsørges af deres samlevere. Det koster Norddjurs lige så meget, som der var afsat til at vedligeholde kommunens bygninger i hele 2014.
112 par i Norddjurs får de penge tilbage, de er blevet trukket i kontanthjælp på grund af gensidig forsørgelsespligt for samlevende.
112 par i Norddjurs får de penge tilbage, de er blevet trukket i kontanthjælp på grund af gensidig forsørgelsespligt for samlevende. Terkel Broe Christensen /Scanpix

Der er 112 par i Norddjurs Kommune, der får en ekstra god weekend.

Norddjurs Kommune har gennemgået samtlige sager om kontanthjælpsmodtagere med samlevende og har fundet fejl i 112 sager.

Fejlene i sagsbehandlingen betyder, at afgørelserne er ugyldige. Derfor udbetaler kommunen nu mellem 200- 85.000 kroner til den enkelte borger. Samlet koster fejlene et beløb på brutto 2,8 millioner kroner.

Det skriver Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Til Grin? Kommuner må punge ud til samlevende

”Vi går nu i gang med at udbetale beløbet til borgerne, og forventer, at det er 
afsluttet medio marts 2015,” skriver kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

De 2,8 millioner svarer til, hvad kommunen har budgetteret med at bruge på at vedligeholde alle bygninger inklusive skoler og børnehaver i hele 2014.

Sendte ikke brev til samlevere

Norddjurs Kommune er kun en blandt flere kommuner, der har haft problemer med at forvalte loven om gensidig forsørgelsespligt for kontanthjælpsmodtagere, der har samlever.

Den trådte i kraft i forbindelse med kontanthjælpsreformen i januar 2014.

Ankestyrelsen afgjorde en sag om en borger i Norddjurs i januar 2015. Derefter valgte kommunen at gennemgå alle sager.

Ankestyrelsen pegede på, at kommunen skal sende afgørelsen om forsørgelsespligt til både borgeren og samleveren. Ellers er det et brud på Forvaltningsloven.

Det havde Nordddjurs Kommune ikke gjort i de 112 sager.

Ankestyrelsen traf allerede sidste sommer en principafgørelse om, hvordan sagerne skal forvaltes.

Men kommunen skriver i sin pressemeddelelse, at den dengang mente at have gjort det rigtigt. Det var derfor først den konkrete sag fra Norddjurs, der fik kommunen til at tage sagerne op.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.